Egy apró máltai település jelentéktelen irodájába zsúfolódott össze a NER egyik gócpontja

De már átköltöztek a szomszédba, így már közelebb lehetnek Mészáros Lőrinchez.

Az EastCastle Investments LLC a tulajdonosa annak a magyar kft-nek, amely tavaly majd' 4 milliárd forintért vásárolta meg a Four Seasons mögötti épületet, és alatta az ország egyik legértékesebb telkét. A 444 élőben közvetítette, ahogy az állam durván áron alul elárverezi nekik a belvárosi ingatlant, amelyet az akkor még állami résztulajdonban álló Gránit Bank 2,2 milliárd forintos kölcsöne segítségével vettek meg.

Ugyanezen a máltai címen jött létre az International Air Brokerage Limited, amely a TV2 fő műsorgyártójának, az IKO Holdingnak a résztulajdonosaként feküdt alá a közpénzmilliárdokkal felduzzasztott tévéből kilógó pénzcsapnak.

Ez a székhelye továbbá az Apium Media Holding Ltd-nek, amely önmagában is szerteágazó üzleti tevékenységet folytat Magyarországon.

Ez persze még semmit nem jelentene, Málta közismert adóparadicsom, csakhogy e cégek magyarországi terjeszkedését állami eredetű milliárdok segítik, ráadásul mindhárom vállalkozás kötődik Habony Árpádhoz.

Mint írják: két cégben Habony egyik legközelebbi embere, Michael Gagel egy-egy testvére a részvényes, illetve az igazgató, míg a TV2-ből szivattyúzó cégbe a híres Habony-kádert, Halkó Gabriellát delegálta a máltai cég. 

A máltai cégjegyzék szerint nemrég amúgy a háromból két cég, pontosabban az azokat valójában kezelő ügyvédi iroda elköltözött egy másik Valletta melletti kisvárosba, Birkirkarába. Ahonnan már csak egy kellemes negyedórás séta az a szintén birkirkarai ház, ahol a Mészáros Lőrinc és társai által használt két luxusjacht tulajdonosa székel - írja a portál.

(444.hu)