Magyar szurkolókra támadtak a horvát drukkerek Splitben

Magyar szurkolókra támadtak a horvát drukkerek Splitben

Csütörtökön a horvátokkal mérkőzik meg a magyar labdarúgó-válogatott Splitben. A Jutarnji List című horvát napilap szerint az Európa-bajnoki selejtezőre utánuk érkező magyar szurkolók biztonságára másfélezer rendőr vigyáz majd és ennek érdekében hatósági drónokat és helikoptereket is bevetnek.

A fokozott védelem szükséges is, a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) egyik tisztviselője már év elején arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Splitben rendezik meg a horvát-magyar mérkőzést, nem zárható ki, hogy a helyi szurkolók balhézni fognak.

Az első atrocitásra már szerda délelőtt sor került. Betörték egy magyar rendszámú autó két ablakát. Szerencsére nem ült senki a kocsiban, a rendőrség pedig már három gyanúsítottat őrizetbe is vett.

Délután már nem autóra, hanem emberre mentek a horvát drukkerek: két magyar szurkolóra támadtak az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, két embert le is tartóztatott helyben. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen, a magyar szurkolóknak azonban azt javasolják, hogy a meccs napján a városba csak saját felelősségre menjenek, és lehetőleg ne beszéljenek magyarul az utcán.