Rendezés helyett sportkomplexum lehet a Hős utcai gettóból

Magyar fiataloknak szóló olcsó bérlakások helyett.

„A lapunk birtokába került tervek megerősítik korábbi információnkat, amely szerint sportkomplexumot alakítanak ki a szegregátum helyén, összesen 9200 négyzetméteres területen.” – írja a Népszava arról, hogy még a Hős utcai gettó jellemzően cigány lakói sem tudják mi lesz velük, de a jelek egy újabb sportberuházásra mutatnak.

Azt írják, a tervrajzok szerint a műfüves focipálya mellett egy rekortán pálya, valamint egy ezeket körülvevő futópálya is épül majd, a kiszolgáló épület 300 négyzetméteres lesz. A sportpályák mellé utcai fitnesz eszközöket is telepítenek.

Eddig is ismert és szomorú tény volt, hogy a gettó mellett működött a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség épülete is, így feltételezhető, hogy az itt dolgozó egyenruhások kapnak sportolási lehetőséget.

Tegnap írtuk meg, hogy ma már egy átlagos, garzonnál nagyobb méretű budapesti albérlet 149 ezer forintba kerül havonta. A kormány mégsem bérlakások építésében gondolkozik, hanem újabb és újabb sportlétesítményeket tervez, így a demográfiai válság tovább mélyül az országban.