Igazságtalanság: a Fideszt nem zavarja, hogy „nagyon sokan munkából egyenesen a temetőbe mennek”

Igazságtalanság: a Fideszt nem zavarja, hogy „nagyon sokan munkából egyenesen a temetőbe mennek”

A kormánypárti politikusok sok más mellett erről is dönthettek volna, de leszavazták a főleg magyar férfiakat sújtó probléma orvoslását.

40 ledolgozott év után mindenkinek járjon a nyugdíj? Büntetlenséggel lehetne csak valaki országgyűlési képviselő? Duplájára emelni a beteg gyermekek utaztatásának támogatását?

Ezek mind olyan javaslatok, amelyekről a Fidesz hallani sem akar – derül ki az N1TV friss videójából.

A parlamenti bizottsági üléseken több másik ellenzéki előterjesztés sorsáról is döntöttek a kormánypárti honatyák. Sejthető, hogyan...

(Kép: N1TV)

Legyen büntetlen előélethez kötött a választhatóság?

A választhatóságot csak büntetlen előélet esetén engedné a Jobbik-Konzervatívok. Balassa Péter szerint „a politikusoknak a legfőbb feladata a példamutatás” kellene, hogy legyen. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint elgondolkodtató, hogy

Magyarországon mégsem szükséges minimum feltételként egy tiszta erkölcsi bizonyítvány felmutatása a parlamenti képviselőknek.

Pedig érvelése szerint a magyar társadalomban elsöprő igény mutatkozik erre nézvést.

Ezt a határozati javaslatot az Igazságügyi bizottság kormánypárti tagjai mégis lesöpörték. De a fideszesek az államfő közvetlen megválasztásáról és a gyermekvédelmi rendszer reformjáról szóló jobbikos javaslatot sem díjazták.

Most sem.

Fideszes nem a beteg gyermekek bőkezűbb támogatására

A sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek utaztatásának támogatását duplára emelte volna a Jobbik, ám a fideszes többség erről sem akart hallani a Népjóléti bizottságban.

Megfelelő fejlesztő központok híján az olyan magyar családok, ahol SNI-s vagy autista gyermek van, most kilométerenként csak 21 forintos költségtérítéssel számolhatnak.

Ehhez nagyon régóta nem nyúltak hozzá

– jelezte Z. Kárpát Dániel. A jobbikos képviselő és alelnök szerint ezt már 50 forintra kellene emelni, akkor hoznánk be az eltelt évek inflációjának összegét és az üzemanyagárak növekedését.

A családi pótlék megduplázását, a véradásra való ösztönzést, a gyermekvédelmi eseti bizottságok felállítását, vagy a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását célzó javaslatokat ugyancsak leszavazta a Fidesz.

Méghozzá ismételten.

Leszavazták a főleg a férfiakat sújtó probléma orvoslását is

Ander Balázs a Jobbik régi ötlete, a Férfiak 40 koncepciója mellett érvelve kifejtette: amit Magyarországon egy átlag férfi munkavállaló ledolgozik 40 év alatt, az nyugdíjazás szempontjából Franciaországban 47 évnek felel meg.

Ráadásul a magyar férfiak várható élettartama 5 évvel kevesebb, mint az uniós átlag, ezáltal „nagyon sokan munkából egyenesen a temetőbe mennek”

– fűzte hozzá a párt alelnöke, képviselője.

Ander szerint megoldási javaslatuk azt célozta, hogy ezen az igazságtalanságon valamennyire enyhíteni lehessen, s az érintettek akár pihenhessenek, akár unokázhassanak még életük alkonyán.

A Fidesz-KDNP politikusai egyetlen ellenzéki indítványnak sem adtak zöld utat.

Erről szóló videónkat itt találja:

(Címlapkép: Pixabay.com)