Így áldozzák fel Európát világunk új urai

A cél, hogy az USA megőrizze globális dominanciáját a kínaikkal, az oroszokkal és brazilokkal szemben.

Ahogy arról beszámoltunk, a Világbank önálló szervezete, a washingtoni székhelyű Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központja (International Centre for Settlement of Investment Disputes – ICSID) a portugáliai központú Dan Cake kekszgyártó cégnek adott igazat Magyarországgal szemben, és mivel a végleges döntés esetében fellebbezésnek nincs lehetősége, fizetnünk kell. A multi 110 millió eurót követel rajtunk, amely jelenlegi árfolyamon több mint 30 milliárd forint.
 
Ugyanakkor ez még csak a kezdet - s nemcsak a precedens miatt -, hiszen már nyakunkon vannak a világot behálózó szabadkereskedelmi egyezmények, amelyek a multinacionális tőkés társaságok világuralmának intézményesült letéteményeseiként teljesítenek majd szolgálatot.

Kötelező videó!

Na, de hogy is zabálnak (majd) fel minket világunk új urai?

Az Info-DIREKT egy részletes, több nyelvre lefordított összeállítást közölt erről a rendkívüli folyamatról, amely végső soron
az Egyesült Államok globális dominanciájának fenntartásáról szól,
olyan feltörekvő országokkal szemben, mint Kína, Oroszország vagy épp Brazília.
 
Ebben a harcban áldozzák fel Európát, annak áruló vezetőivel karöltve, hogy
az általunk megtermelt, tőlünk elszívott tőkéből
finanszírozhassák a pénzfegyverekkel megvívott háborújukat.
 
Nem véletlen, hogy a szabadkereskedelmi egyezményeknek gyakran semmi közük a közös vámköltségek csökkentéséhez. Amiről inkább szólnak, az a befektetők jogainak rögzítése és annak biztosítása, hogy a multicégek szabadon, kötöttségek és állami-hatósági szabályozás nélkül tevékenykedhessenek az érintett országokban.
Ez egy új hatalom, amellyel az amerikai vállalatokat ruházzák fel,
hogy az európai államokat beperelhessék. Egy párhuzamos jogrendszer, amely csak rájuk vonatkozik.
 
S hogy minden egyes szó igaz a videóból arra bizonyítékul szolgáljon a portugál multi kárörvendő megjegyzése: a (Magyarország elleni)

ítélet fontos mérföldkövet jelent abban a folyamatban, melynek célja a külföldi befektetések védelmének megfelelő biztosítása az országban.