Ilyen ország nincs: 7 év börtönt kapott a tulajdonát védő "fagyállós gazda"

A Budapest Környéki Törvényszék első fokon több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek V. Pált, a szerdai ítélet 7 év letöltendő börtönbüntetés, amit legjobb esetben 4,5 évre lehet csökkenteni. A védelem fellebbezett.

s

Ebből a kis pincéből lopták ki rendszeresen a bort

Noha az elsőfokú ítélet szerint emberölés történt, valójában az áldozat a lopott bor elfogyasztása után szintetikus kábítószert is fogyasztott, ezért amikor a fagyálló tünetei jelentkeztek rajta, azt hitték, az ital és a kábítószer hatásáról van szó, és csak későn vitték kórházba.

Ha a borosgazdaként elhíresült, de valójában kertépítő férfinál készített riportunkra is kíváncsi, kattintson ide.

Az elítélt férfi állítja, hogy nem akart megölni senkit, csupán hashajtó hatása miatt „meg akarta leckéztetni” azokat, akik rendszeresen bemásztak a kertjébe, és elvitték a pincében tárolt bort. Ráadásul portája olyan "közkedvelt" volt, hogy még a haláleset után is be akartak törni hozzá.

"Ma a magyar emberek okkal érezhetik, hogy az állam nem védi meg őket, de elveszi az önvédelem lehetőségét is. Ha pedig valakinél elszakad a cérna, és a tulajdonának sorozatos fosztogatása után egy elkeseredett, jogon túli lépésre szánja el magát, az a lehető legszigorúbb büntetésre számíthat" - reagált a hírre Staudt Gábor jobbikos frakcióvezető-helyettes.

Tovább->

A közvélemény jelentős része úgy tekint az ügyre, mint az igazságszolgáltatás és a jogszolgáltatás közti párharcra, hiszen egy saját tulajdonát védő ember védekezésébe halt bele egy rossz előéletű, kábítószer- és alkoholfüggő tolvaj. Ám ezzel hiába lepleződött le egy egész bűnbanda, a törvény ökle mégis a borosgazdára csapott le, ami hét év börtönt jelentett.

Ilyenkor kellene elgondolkodni azon, hogy miért is alacsony az igazságszolgáltatásba vetett hit...