Ilyen ország nincs: A Jobb Szektor sajtósa tudja, hol vannak a terroristák, de nem mondja el

Biztonságban vannak a július 11-i munkácsi fegyveres konfliktus még szökésben lévő jobb szektoros  elkövetői. Ezt az ukrán 112-es csatorna egyik műsorában jelentette be Olekszij Bik, a Jobb Szektor 13. számú egységének sajtószóvivője. 
 
A szélsőséges soviniszta szervezet sajtósa a KárpátHír szerint azt mondta:
„A munkácsi lövöldözésben érintett önkéntes egység tagjainak pontos helyét nem árulhatom el, viszont annyit mondhatok, biztonságban és jól vannak katonáink. Testi épségük védelme érdekében több információt nem adhatunk ki.” 
Tehát akkor foglaljuk össze! Egy több halálos áldozattal járó fegyveres támadás elkövetői nyíltan kötődnek egy szervezethez. Amelynek minden vezetője, tisztségviselője és tagja nyilvánosan vállalja pozícióját. A szervezetet nem tiltják be, nem oszlatják fel, tagjait nem veszik őrizetbe. Sőt
egyikük a tévében mondja el, hogy pontosan tudja, hol vannak az országosan kőrözött veszélyes bűnözők, de nem mondja el. 
Majd miután egy jóízűt sercintett az igazságszolgáltatás pofájába, Jockey Ewingos mosollyal orcáján elégedetten távozik a stúdióból. Nem csukják le bűnpártolásért, vagy terrorizmus támogatásáért - de még csak egy könnyű beszélgetésre se hívják be a hatóságok, hogy felhívják a figyelmét: amit tesz, az törvénytelen.
 
 
És Bik pontosan tudta, hogy ez így lesz. Pont azért  megy be a tévébe nyilatkozni, hogy mindenki más számára is világossá tegye: ő és a haverjai a törvények felett állnak. Minél többen hiszik ezt el nekik, annál erősebbek lesznek. És minél erősebbek lesznek, annál biztosabban állnak majd a törvények felett. Nincs új a Nap alatt, a polgárháborúk általában így szoktak kezdődni...