Nem nagyon lehet 20 milliónál olcsóbban lakást venni Budapesten

Nem nagyon lehet 20 milliónál olcsóbban lakást venni Budapesten

2015-ben indult komoly áremelkedési hullám a budapesti ingatlanpiacon, a panellakások akkor csúsztak ki a 10 millió alatti sávból, de azért a külső kerületekben még lehetett találni garzonokat nagyjából ilyen árszínvonalon. A 24.hu azt írja a Balla Ingatlan vizsgálatára hivatkozva, hogy 2019 közepén erre már nincs esély, sőt, 20 milliós lakásokat is ritkán találni.

Aprajafalva gombaházai

Hart Erzsébet a Balla Ingatlan VIII. és IX. kerületi irodáját vezeti, ott már csak apró garzonokat kínálnak 20 millió alatti áron, ráadásul kevésbé jó utcákban, komoly hiányossággal, mármint itt olyanokra tessék gondolni, hogy például nincs a lakásban wc.

Húszmillió alattihoz csoda kell

A XIII. kerületben egy-egy szuteré, erős felújításra szorulú minigarzont lehet 20 millió körüli áron találni, sőt, az ingatlaniroda kerületi szakmai vezetője szerint már 25 millió is kevés ahhoz, hogy ingatlant vásároljunk azon a környéken.

A IV. és XV. kerületekben is hasonló a helyzet, ennyiért inkább csak többlakásos házrészeket kaphatunk, osztatlan közös tulajdonnal, vagy maximum 20-22 négyzetméteres társasházi lakásokat.