A Pedagógusok Szakszervezete nem zárkózik el az iskolanyitástól

A Pedagógusok Szakszervezete nem zárkózik el az iskolanyitástól

A május 10-én újrainduló jelenléti oktatás kapcsán indított petíciót az ADOM diákmozgalom, mellyel azt szeretnék elérni, hogy ezután se legyen kötelező bemenni az iskolába felső tagozaton és a középiskolákban. Az ATV-nek Schermann Fruzsina a mozgalom szóvivője elmondta, hogy aggódnak az indiai variáns közelsége és magas fertőzőképessége miatt, illetve az immungyenge diákokért és szülőkért is. A petícióval az lenne a céljuk, hogy ha valaki a vírushelyzet miatt nem szeretné veszélynek kitenni magát és a családját, akkor a tanév végéig elfogadnák a szülői igazolásokat és nem számítana bele a 250 óra hiányzásba.

Mi lesz most azokkal a diákokkal, akik a házi karantén miatt lemaradtak az írásbeli érettségiről?

Több szempontból is rendhagyónak tekinthető a május 3-án kezdetét vett érettségi időszak. A koronavírus-járvány miatt a szóbeli vizsgák az idei évben is elmaradnak, ráadásul a kormány világosan leírta az érettségi rendeletben, hogy a visszalépők mellett az önhibájukból "távol maradók" is csak 2021 októbe

Eddig több mint 115 ezren írták alá a petíciót, a csatornának a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy ők korábban jelezték már: az iskolák nyitására május közepe, vége lenne az ideális. Akkor, amikor a megbetegedések száma 1400 alá csökken. Ez most már napok óta így van, ezért nem zárkózunk el a nyitástól – jelentette ki híradónknak nyilatkozva Szabó Zsuzsanna.