Ismét úszik Hosszú és Cseh, tatamin a dzsúdós Joó Abigél, a spanyolokkal csatáznak női pólósaink

Erre figyeljünk ma az olimpián.

Sportlövészettel indul a nap „magyar” része: 14 órától Miskolczi Julianna lép a lőállásba a női kisöblű puska összetett versenyének selejtezőjében. A 32 éves sportolónő már az első versenynapon is érdekelt volt, akkor női légpuskában a 22. helyen végzett. 15:10-től bemutatkozik az olimpiai újonc tollaslabdázó, Sárosi Laura, aki az indiai Sindhu V. Pusarla ellen játssza első csoportmeccsét.

Sárosi az egyike azon keveseknek, akik még az olimpiai játékok eredeti üzenetét képviselik, nem csoda, hogy a német szövetség lobbizott azért, hogy itt lehessen Rio-ban.

Kemény lesz a tatami!

Vele nagyjából egy időben, a 15:07-kor szólítják tatamira Joó Abigélt, aki a cselgáncsozók 78 kg-os súlycsoportjában igyekszik helytállni. A KSI kétszeres Európa-bajnok versenyzője az ázsiai kontinens kétszeres bajnoka, a mongol Lkhamdegd Purevjargal kezd, és bár a papírforma az ő sikerét ígéri, a folytatásban borzasztó nehéz dolga lesz, hiszen a nyolcaddöntőben a 2015-ös világbajnok japán. Umeki várhat rá, de egyébként is bivalyerős a mezőny.

 

Ott lesz Rióban az olimpiai címvédő Kayla Harrison (ő negyeddöntőben lehet Abigél ellenfele), a négy évvel ezelőtti bronzérmes francia Audrey Tcheumeo, aki Londonban éppen a sérülten is hősiesen küzdő Joó legyőzésével szerezte meg a 3. helyet. Rajtuk kívül mindenképp számolni kell még a londoni játékok másik bronzérmesével, Mayra Aguiarral, aki ráadásul brazilként a hazai pálya előnyét is élvezi majd.

 

15:56-tól másik cselgáncsozónkért izgulhatunk, a 100 kg-osok között szerepel Cirjenics Miklós, akire rögtön egy kőkemény összecsapás vár, ugyanis, a 2014-es vb-n bronz, a 2015-ös világbajnoki ezüstérmes német Karl-Richard Freyt sodorta útjába a sorsolás.

 

A folytatásban a vizes sportoké lesz a főszerep: 17:40-től a férfi kormányos nélküli kettesek B-döntőjében lapátol a Simon Béla-Juhász Adrián duó. 18 órától vitorlázóink közül Gádorfalvi Áron, Berecz Zsombor és Cholnoky Sára szeli a hullámokat

Szintén 18 órától játsszák második mérkőzésüket női vízilabdázóink, ezúttal a spanyolokon próbálnak felülkerekedni Bíró Attila tanítványai.

Újra az uszódában

Közben fél szemmel az Olimpiai Uszodát is érdemes figyelni, hiszen este 6 órától ott is zajlanak az események, amelyek közül először a férfi 50 méteres gyorsúszásban leszünk érdekeltek Takács Krisztián révén, a másik három előfutamban pedig egyaránt 2-2 úszónk áll rajthoz: 800 méter gyorson Risztov Éva és Kapás Boglárka, 100 pillangón Cseh László és Pulai Bence, 200 háton pedig Hosszú Katinka és György Réka.

Ezúttal a magyar idő szerint éjjeli-hajnali időpontban rendezett döntőknek nem lesznek magyar résztvevői, úgyhogy aki unja már az éjszakázást, az most egy kicsit pihenhet, a baglyoknak pedig ajánljuk a három elődöntőt, 3 órától férfi 50 méter gyors, majd fél 4-től a női 200 hát, végül pedig fél 5-től a férfi 100 pillangó előfutamainak továbbjutói igyekeznek kiharcolni a fináléba jutást.