Izgalmas lapot csinálnának a Magyar Nemzetből

A Magyar Nemzet új főszerkesztője a lap hétfői számában üzent a megzavarodott olvasóknak: senki nem kérte tőle, hogy változtasson a lap irányvonalán, s "egy igazlmas lapot fogunk szerkeszteni".

Sajnálatos módon, Simicska Lajos, a Magyar Nemzet tulajdonosa nem nyilatkozott a napilap hétfői számában, lapja csak más lapoknak adott nyilatkozatainak a szemlézésével követte a pénteken lavinaként elszabadult eseményeket.

Miután a Simicska-médiabirodalom teljes vezérkara lelépett pénteken (nyilván mennek a még kényelmesebb munkát jelentő és még szolgaibb közmédiához), Liszkay Gábort már ki is vásárolta a cégből.

A hétfői Magyar Nemzet azokat a Simicska-nyilatkozatokat idézi, amelyben a Fidesz-közeli pénzember tagadja, hogy mielőtt előző stábja felállt volna, azt kérte volna tőlük, hogy kezdjék el személyesen támadni Orbán Viktort és családját.

A frissen kinevezett főszerkesztő, D. Horváth Gábor ugyanakkor megszólítja az olvasókat: Azt írja: "Tisztelt Olvasók! Nem fordult hozzám senki olyan kéréssel, hogy a Magyar Nemzet 180 fokkal változtasson irányvonalán, vagy hogy bármiben is változtasson az értékrendjén. Emellett nem állt és nem áll szándékomban megváltoztatni a lap irányultságát, a szerkesztőségben mindannyian ragaszkodunk a Magyar Nemzet értékeihez. Társadalmi problémákra érzékeny, izgalmas napilapot fogunk szerkeszteni."

Simicska bukni fog?

Kéri László, a Bibó Szakkollégium alapítója szerint a vállalkozó időzített akna, aki nagyobb veszélyt jelent Orbánra, mint az ellenzéki pártok együtt. A háborúban azonban valakinek bukni kell és szerinte az Orbán-rendszer stabilabb, mint a Simicska-féle erőcsoport.

"Nem csodálkozna rajta, ha a vállalkozó veresége olyan pusztító erővel hatna a Fideszen belül, aminek a következményét még Orbán Viktor sem gondolta végig" - mondta a fideszes fiúk legnagyobb hazai szakértője.

„Ez egy nagyon tehetséges ember, a fejében ott van rengeteg olyan összefüggés, kapcsolatrendszer, időzített akna, hogy amíg él és mozog, nagyobb veszélyt jelent Orbán Viktorra, ha már ellenfél és nem szövetséges, mint az ellenzéki pártok együtt”, fogalmazott, aki szerint viszont „az erőviszonyok azt sugallják, hogy az Orbán-rendszer sokkal stabilabb, mint a Simicska-féle gazdasági-média erőcsoport”.