Jakab: „Fizessenek meg a tolvajok! Ma még csak szavakkal büntetjük őket, hamarosan évekkel fogjuk”

Jakab: „Fizessenek meg a tolvajok! Ma még csak szavakkal büntetjük őket, hamarosan évekkel fogjuk”

Jakab Pétertől, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjétől Kövér László házelnök tegnap ismét megvonta a szót, ugyanis megsértődött a jobbikos politikus kérdésén: 

Mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?”.

A Jobbik elnökének mikrofonját a fideszes házelnök nem először kapcsolja ki, rögtön a legelső parlamenti felszólalását is elnémította még 2018 júniusában. De vajon mit hozhat még a Jakab-Kövér párharc? Interjú.

Kövér László megsértődött a ficsúrozáson, néhány mondat után lenémította Jakab Pétert a Parlamentben

Lenémította Jakab Péter Jobbik-elnök mikrofonját Kövér László házelnök az Országgyűlés hétfői ülésnapján, miután az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje nem csak a fideszes képviselőket, hanem magát Kövért is kritikával illette. Jakab Péter napirend előtti felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterről kezdett beszélni, egyszerűen „luxus-külügyminiszternek" nevezve és úgy jellemezve, hogy, „tudják, a jachtozós".

Amikor Kövér László először megvonta Öntől a szót, akkor bűnözőkről beszélt a Parlamentben, most elég volt a ficsúrokat felhozni. Ennyivel érzékenyebb lett a Fidesz?

Kövér elvtárs idegrendszere egészen biztosan érzékenyebb lett. Pedig épp az ellenkező irányban igyekszem őt érzékenyíteni. Próbálom hozzászoktatni az igaz szóhoz, hátha megváltozik tőle. Ez pedagógia. Az okos ember ugyanis úgy hallgattatja el a kritikus hangot, hogy megváltozik.

Például nem lop, és akkor nem nevezem bűnözőnek. Nem rázza a rongyot közpénzből, és akkor nem nevezem ficsúrnak. A buta ember nem ilyen. Ő egyszerűen csak kikapcsolja a másik mikrofonját, ha nem hallom nem fáj alapon.

Ha egyszer a Kövér-féléknek megszólalna a lelkiismeretük, nekem talán többé nem is kéne. Kérdés, van-e nekik olyan.

Helybenhagyta Jakab 4,4 milliós büntetését a kormánypárti többség, majd lekapcsolták a mikrofonját

Az Országgyűlés fideszes többsége hétfőn úgy határozott, hogy fenntartja Kövér László házelnök döntését Jakab Péter jobbikos képviselő 4,4 millió forintos büntetéséről. A Jobbik frakcióvezetőjét azért büntette meg Kövér, mert egy zsák krumplit tett Orbán Viktor miniszterelnök asztalára.

Kövér László ismét megfenyegette, hogy több következménye is lesz a mai napnak. Nem tart az újabb komoly pénzbüntetéstől?

Biztos lesz megint valami, de a rezsimek már csak ilyenek. Ma az igazmondást büntetik, holnap a hazudozást fogjuk. Mert így keresztényi. Persze biztosan ki lehetne mondani az igazságot szebb szavakkal is, de barokkos körmondatokat, meg tiszteletet ne várjanak tőlem azok, akik anyagilag és morálisan is tönkretették ezt az országot. Azt kapják, amit érdemelnek. Igenis, fizessenek meg a tolvajok! Ma még csak szavakkal büntetjük őket, hamarosan évekkel fogjuk.

 

Mivel mindössze egy percig tarthatott a felszólalása, nem derült ki, mi lett volna a témája a napirend előttijének. Miről kérdezte volna a kormányt?

Jövő héten elmondom. Legalábbis teszek egy próbát újra, hátha nem remeg meg a újra a bajusz.