Jakab Péter: "Ha rám hallgatnak, akkor a lehető leggyorsabban beáldozzák a milliárdosaikat"

Jakab Péter: "Ha rám hallgatnak, akkor a lehető leggyorsabban beáldozzák a milliárdosaikat"

A Jobbik elnöke a Mészáros-adó támogatását kéri. 

Jakab Péter, a Jobbik elnöke keddi napirend előtti felszólalásában arra volt kíváncsi, hogy mi szüksége volt a kormánynak a felhatalmazási törvényre, a korlátlan ideig tartó korlátlan hatalomra, ha széttárják a kezüket a bajba jutott emberek láttán. Parlamenti felszólalásában felidézte, hogy Parragh László, Orbán Viktor jobbkeze elismerte,

annyi az új munkanélküli, hogy nem tudnak velük mit kezdeni.

Pedig erre felkészülhetett volna a kormányzat, hiszen korábban maguk is elismerték, több százezer munkahely fog elveszni a gazdasági válság következményeként - hangzott el, hozzátéve: a Budapest-Belgrád-vasútvonalra jut 1.700 milliárd forint titkosítva, és a veszélyhelyzetben Tiborcz István kikötőépítési projektjét is 2 milliárddal támogatta az állam.

Lehet veszélyhelyzetben harácsolni, meg nyerészkedni, csak ebből olyan társadalmi feszültség lesz, ami Önöket a vagyonukkal együtt fogja elsöpörni

- hangsúlyozta.

A jelenlegi elégtelen gazdasági intézkedések eredményeként könnyen számolhatunk a 2006-os hangulattal

Az Orbán-kormány nem ad ingyenpénzt. Ezzel a furcsa megközelítéssel indokolja a kormányzat, hogy az európai országokkal szemben Magyarország miért nem hajlandó közvetlenül támogatni azokat a (most még) tízezreket, akik a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt vesztették el a munkahelyüket, megélhetésüket. Ember Zoltán elemző szerint több oka van annak, hogy a kormány nem próbál meg alkalmazkodni a helyzethez.

A jobbikos politikus arra figyelmeztetett, hogy hamarosan nagyon sok embernek nem lesz vesztenivalója, miközben a kormánytagjainak van, így azt kérte tőlük, villámgyorsan gondolják át újra, hogy tudnak-e valamit is tenni a tönkrement magyarokért. 

"Ha rám hallgatnak, akkor a lehető leggyorsabban beáldozzák a milliárdosaikat"

- javasolta Jakab Péter, hozzátéve: szavazzák meg a jobbikos javaslatot, és vessünk ki Mészáros-adót,

"vessünk ki 30 százalékos különadót mindazokra, akik az elmúlt években pontosan úgy gazdagodtak meg, mint Mészáros Lőrinc: kormányzati hátszéllel, és piszkosul". 

Arról is beszélt a Jobbik elnöke, hogy a Parlamentben felháborodtak a kormányoldalon azon, hogy fogyókúrára akarja küldeni a milliárdosaikat. Fel lehet ezen háborodni, de ettől még erre a pénzre szükség van, hogy csökkenteni tudjuk a munkanélküliek száménak drasztikus emelkedését - tette hozzá.

Felidézte a Jobbik korábbi javaslatait: a kkv-k kapjanak teljes adómentességet, és az állam vállalja át a munkavállalók teljes bérköltségének 80 százalékát (nem a fele fizetés 70 százalékát). Ehhez szerinte nem az önkormányzatoktól kell elvenni az utolsó forintokat, hanem a milliárdosokat kel megadóztatni - fogalmazott. 

Jakab Péter arra emlékeztette az Országgyűlést, hogy amikor korábban megpróbálta bemutatni, hogy

"milyen irreális az a  gazdagodás, ami Mészáros Lőrincnél, Grancsinál, Tiborc Istvánnál, Rogán Tóninál, meg a többinél tetten érhető",

akkor az volt a válasz erre, hogy végre van egy tőkés osztály, akikre lehet számítani, amikor baj van, mert visszaadják a pénzünket. 

Most baj van - szögezte le.

"Arra kérem Önöket, ne okozzanak csalódást a saját szavazóiknak, támogassák a Mészáros-adót, vegyük vissza most a magyarok pénzét, és mentsük meg együtt Magyarországot"

- hangsúlyozta. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/hhGbsE9uq28.jpg?itok=5v8tOpjF","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=hhGbsE9uq28&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A kormány részéről Orbán Balázs államtitkár válaszolt, azonban csak a kormány eddigi rendeleteit sorolta, és nem tért ki arra, hogy a kormánypártok beállnak-e a Mészáros-adó mögé. .