Jobbik: Nálunk mikor mondják az emberek, hogy betelt a pohár a kormány hibáival?

Jobbik: Nálunk mikor mondják az emberek, hogy betelt a pohár a kormány hibáival?

A kiterjedt német gazdatüntetések példája alapján a magyar gazdáknak is ki kellene állniuk az érdekeikért Bencze János szakpolitikus szerint.

"Németország-szerte zajlanak hetek óta a gazdatüntetések, ennek kapcsán én is ellátogattam Berlinbe" - számolt be Facebook-bejegyzésében Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A német fővárosban járt agrár szakpolitikus videójában kifejtette:

A német gazdák megmutatták, hogy képesek kiállni önmagukért és képesek kiállni azokért a jogokért, amik megilletik őket. 21 centnyi kedvezményről van szó, tehát nyolcvanegynéhány forintnyi jövedékiadó-visszaigénylésről, ezért képesek voltak több ezer géppel megmozdulni, hogy ne érje őket hátrány, és megbénítani Berlinben és Németország-szerte a forgalmat

- világított rá a jobbikos politikus, aki feltette a kérdést:

Nálunk mikor mondják azt az emberek, hogy betelt a pohár az Orbán-kormány hibáival?

Bencze úgy gondolja, a magyar gazdáknak is képesnek kellene arra lenniük, hogy az Andrássy úton hasonló módon megmutassák magukat és kiálljanak a saját érdekeikért.

Harcoljanak azért, ami megilleti őket, hiszen a Fidesz-kormány megmutatta, hogy esze ágában sincs kiállni a gazdák mellett. Egy dolog fontos a számára, az üzleti haszon, és rábízta a strómanokra az ukrán gabona behozatalát, amivel tönkretette az egész magyar agráriumot

- hangsúlyozta Bencze János.

(Címlapkép: Gazdatüntetés Németországban, Berlinben 2024. január 15-én. A képen Bencze János és Schwarcz-Kiefer Patrik - Lánczi Richárd/Alfahír)