Bencze János: Gazdák, ébresztő, mielőtt túl késő nem lesz!

Bencze János: Gazdák, ébresztő, mielőtt túl késő nem lesz!

A Jobbik-Konzervatívok agrár szakpolitikusa szerint a fideszes oligarchák nagy pénzt szakítottak abból, hogy az ukrán terményeket különféle módon behordják Magyarországra, hogy aztán kereskedjenek velük.

"Az elmúlt hét németországi eseményei kapcsán nagyon sokan megkérdezték, hogy Magyarországon miért nem szerveződik gazdatüntetés, ugyanúgy, mint a németeknél. A válasz nagyon egyszerű, Magyarországon nincs valódi gazdaérdekvédelmi szervezet, nincs mezőgazdasági érdekvédelmünk, hiszen be vannak tagozódva a Fideszbe, mind a Nemzeti Agrárkamara, mind a MAGOSZ, és eszük ágában sincs olyan dolgot csinálni, amely esetleg hátrányos helyzetbe hozhatná a kormányt, viszont az abszolút nem érdekli őket, hogy a gazdák hogy állnak" - számolt be Facebook-oldalán Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A konzervatív párt agrár szakpolitikusa videójában kifejti, úgy látja,

vannak ugyan látványos megmozdulások, akciók, de ez csak a marketing szintjén, tehát nagyon szép Facebook posztok vannak, reklámok vannak, és azt bizonygatják, hogy Magyarországon mennyire jó. Pedig a magyar gazdáknak ki kéne állni magukért, mert ennek nagyon-nagyon rossz vége lesz.

Hozzátette: szépen lassan le fognak szalámizni mindenkit.

Elvesztek a 20 hektáros gazdák, az 50 hektárosok, most szép lassan jönnek az 500 hektár alattiak, ugyanis a fideszes oligarchák nagyon szép pénzre tesznek abból szert, hogy az ukrán terményeket különféle módon behordják Magyarországra, hogy kereskedjenek velük, és abszolút nem érdekli őket, hogy mi lesz a magyar mezőgazdasággal

- emelte ki a jobbikos politikus, hozzátéve, hogy nagyon sok helyen elhangzik az, hogy a nagyon nagy üzemméretnek van egyedül létjogosultsága, csak akkor tudunk Ukrajnával versenyezni.

Bencze János arra is rávilágított, hogy mindez mit fog jelenteni:

Azt, hogy a komplett magyar agrárium három kézen lesz. Egyik kézen lesz a Duna-Tisza köze, a másik kézen a Dunántúl, a harmadik kézen meg a Tiszántúl, és akik ebből éltek, azok mehetnek az akkugyárba dolgozni.

Mint kifejtette: a gazdáknak el kell dönteni, hogy kivárják-e ezt, kivárják, amíg leszalámizzák őket, vagy hajlandóak fölállni, mert nemsokára nem lesz, amit elveszítsenek!

És mi történik akkor, amikor egy magyar gazda megpróbál kiállni önmagáért? Megkapja a maga méltó büntetését, retró ellenőrzés, mindenféle visszamenőleges ellenőrzések, és hogyha túl nagy volt a szája, akkor nem lesz szerencséje, és úgy megbüntetik, hogy arról koldul, tehát megint úszik a föld, és el fogják vinni az integrátorok, az oligarchák, bárki

- mondta Bencze.

"Akarjuk ezt? Vagy egy szabad magyar mezőgazdaságot akarunk, ahol német mintára, ha valami nem tetszik, mi nem a Brandenburgi kapuhoz vonulnánk ki, hanem a Hősök terére vagy a Parlament elé. Ezt kell eldönteni a magyar gazdatársadalomnak igen rövid időn belül, mondhatnám azt, hogy 2024 márciusáig!" - hangzott el a Jobbik-Konzervatívok politikusának videójában.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)