Jobbik: „Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot”

Jobbik: „Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot”

A Jobbik szerint nem állják meg helyüket azok az állítások, melyeket a párt alelnöke, Szilágyi György tett sajtónyilatkozatai során a párt elnökségi üléseiről, amikor a politikust arról kérdezték, hogyan kezelte a pártvezetés a kormánypárti sajtóban megjelent, párton belüli nemierőszak-kísérletről szóló értesülést.

Szilágyi György a Telexnek azt mondta, „még csak elnökségi ülés sem volt december óta”, ezzel alátámasztva azon állítását, hogy hiába kezdeményezte magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon a múlt decemberi üggyel az elnökség, ez nem történt meg.

Miután a Magyar Hang megkereste Szilágyit, a képviselő már úgy módosította nyilatkozatát, hogy „valóban volt egy vagy két elnökségi ülés, de úgy emlékszik, már csak a kampány után”. A lap azon felvetésére, hogy miért gondolták azt hónapokig, hogy egy ilyen ügyet egy párt elnöksége és nem a nyomozóhatóság elé kell vinni, azt mondta, hogy ebben nem ő, hanem az élettársa döntött, aki meglehetősen zavart volt az eset miatt (a gyanú szerint az áldozat Szilágyi élettársa volt - a szerk.).

A Jobbik a Magyar Hangnak az ellentmondással kapcsolatban azt írta, idézzük: „Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot, a Jobbik december óta több elnökségi ülést is tartott, amelyen Szilágyi György is jelen volt”.

Az Alfahír információi szerint egyébként az ominózus esemény óta 5 elnökségi ülése volt a Jobbiknak, ebből 3 a kampány alatt, 2 pedig azóta.

A Jobbik a Telexnek küldött nyilatkozatában azt is állítja, csak az etikai vizsgálat kezdeményezésével értesültek az ügyről:

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

- fogalmazott a párt.

A meggyanúsított férfi egyébként tagadja, hogy elkövette volna a terhére rótt cselekményeket, és jogi lépéseket helyezett kilátásba.

A Legfőbb Ügyészség jelenleg is tanulmányozza a kedden benyújtott feljelentést, mely alapján megítélése szerint elindíthatja az eljárást.

Frissítés: Földi István közleménye

Péntek délben nyilvánosság elé állt az érintett személy, Földi István is. A jobbikos politikus cáfolta a vádakat és ellentmondásokról írt Facebook-posztjában: