Jobbik: Orbán Viktor Oroszország bírálójából Putyin szövetségesévé vált

Jobbik: Orbán Viktor Oroszország bírálójából Putyin szövetségesévé vált

Orbán Viktor még ellenzékből élesen kritizálta Oroszországot, majd amikor hatalomra került, valami látványosan megváltozott és Putyin leghűségesebb európai szövetségesévé vált

- írta Facebook-oldalán a Jobbik, egyúttal ismertetve a párt indította valódi konzultáció következő kérdését. Mint szerdai posztjukban fogalmaztak:

Hosszú idő óta mondjuk, hogy ebben a szövetségben mekkora veszélyek rejlenek, s most a háború következményei elő is hozták, hogy mennyire függ hazánk Oroszországtól.

Úgy vélik, az elmúlt 12 évben a hazánkba érkező euró milliárdokból csodát lehetett volna tenni, és megteremteni az Oroszországtól független energiabiztonságot. 

Orbánnak azonban fontosabb volt, hogy saját érdekeit szem előtt tartva kiszolgáltassa hazánkat az oroszoknak, elárulva így Magyarországot!

- tették hozzá.

A Jobbik által most felvetett kérdés úgy szól:

„Ön támogatja, hogy hazánk nagyobb távolságot tartson az agresszor Oroszországtól és Putyintól?”

Ismeretes, a Jobbik a konzultációs kezdeményezését nemrég egy olyan videóval jelentette be, ami a kormány szankciókat ekéző nemzeti konzultációs, bombával ábrázolt plakátjainak átragasztását mutatja be.

Az ellenzéki párt már az áfacsökkentésről és a béreket érintő adócsökkentésről is megfogalmazta valódi konzultációs kérdését.