Jobbik-Konzervatívok: Öt éve sunnyog az Origo

Jobbik-Konzervatívok: Öt éve sunnyog az Origo

Öt éve van jogerős ítélete az ellenzéki pártnak a Fidesz propagandaoldalával szemben egy még 2013-ban megjelentetett hazugsággal kapcsolatban, de a helyreigazítást továbbra sem jelentették meg.

Több mint öt éve nem teszi közzé az Origo a bíróság által elrendelt helyreigazítást, ezért most félmilliós pénzbírságot kapott – számolt be a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

Még 2013 tavaszán közölte azt a valótlanságot az egyik legtöbb sajtópert bukó propagandaoldal, az Origo, hogy Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte. Természetesen ebből egy szó sem volt igaz.

A konzervatív ellenzéki párt beperelte őket, és még 2018 őszén jogerősen meg is nyerte a pert, így az Origónak helyreigazító közleményt kellett volna közzétennie.

Ezt azonban immáron több mint öt éve elszabotálják annak ellenére, hogy már többször is kaptak büntetést emiatt – írták. Mivel a mostanra már-már pornóoldallá züllött fideszes hazugsággyárat még mindig nem érdeklik a törvények, ezért a bíróság most a kiadójukat, a Mediaworksot sújtotta félmilliós pénzbírsággal, és hívta fel őket újra a helyreigazítás közzétételére.