Újabb pert nyert a Jobbik-Konzervatívok az Origo ellen

Újabb pert nyert a Jobbik-Konzervatívok az Origo ellen

Ismét fizethet a legaktívabb fideszes hazugsággyár.

Még az ellenzéki előválasztás kampányában jelentetett meg az Origo egy tényfeltárónak szánt cikket arról, hogy a konzervatív ellenzéki párt a saját rendezvényein úgy duzzasztja fel a résztvevők számát, hogy a pátközpontból szállít oda fizetett aktivistákat - olvasható a Jobbik-Konzervatívok közleményében.

Mint írják: Mivel ebből egy szó sem volt igaz, a Jobbik-Konzervatívok beperelte a legaktívabb fideszes hazugsággyárat. Ebben a perben hozott elsőfokú ítéletet a napokban a Fővárosi Törvényszék, melyben megállapította, hogy az Origo hazudott a Jobbikról, ezért a kiadóját 600 ezer forint sérelemdíj és kamatai, valamint a perköltség megfizetésére, továbbá bocsánatkérő levél megírására kötelezte.

"Jellemző a kormány propagandagépezetére, hogy amikor a bíróság a tárgyaláson tanúként hallgatta meg a cikk szerzőjét, az egyébként jogász végzettségű, és magát újságírónak nevező Bordács Bálintot, ő még azt sem tudta megmondani, milyen információk alapján rágalmazta meg a Jobbikot. Nyilvánvalóan azért, mert semmilyen információja nem is volt. Elismerve gyakorlatilag ezzel azt, hogy az egész nem volt más, mint egy pártközpontból utasításra végrehajtott lejáratás"

- zárul a konzervatív párt közleménye.

(Címlapkép: origo.hu)