Kamu az Albert Flóriánt gyalázó trágár Varga-vers

Trágár versben alázta Varga Zoltán Albert Flóriánt a sajtó szerint. Csakhogy bármennyire utálták is egymást, ez nem túl életszerű.


Tegnap a Borsonline számolt be róla, hogy árverésre bocsájtják az FTC egykori legendás labdarúgójának, Varga Zoltánnak trágár versét.

A 2010-ben elhunyt Varga a Fradi valaha volt legnagyobb játékosai közé tartozik, 1961-1968 között játszott a nagycsapatban, 53 gólt lőtt, és háromszor is bajnok lett. Csapattársa volt többek közt Rákosi Gyula és az aranylabdás Albert Flórián is, akivel köztudottan nem ápolt túl jó viszonyt.

Az árverésre bocsátott állítólagos levél, melynek a bulvárlap csinált reklámot, körbejárta az internetet, rövid úton a trágárságoknak örvendező Szily László-féle cink.hu-n landolt, ahonnan aztán boldog-boldogtalan átvette, most, egy nap késéssel még az Index is.

Nem csoda, hiszen ilyen mondatok vannak benne:

„Jó kedvem van tőle, Bugi-vugi, Kapd be a faszom, te vén Ilovszki Rudi."

Albert Flóriánhoz a levél szerint ezek a sorok szólnak:

"Maradt ott egy szolga, úgy hívják, Rákosi,
A nagy mellű Flóri dirigálhat neki.
Nem leszek én senki lábakapcája
Szolgálja ki őtet az anyja picsája."

"Tiéd a dicsőség, enyém a haszon, Beveheted ezért a hontalan faszom"

A Bors szerint az írás eredetiségéhez aligha férhet kétség, mindezt a levelet áruba bocsájtó aukciós ház vezetője nyilatkozta a lapnak.

Nos, a levél olyannyira eredeti, hogy már évtizedekkel előtt is több száz másolata terjedt kézről-kézről kézre, ráadásul természetesen nem is Varga Zoltán írta.

Mint az köztudott, Varga az 1968-as mexikói olimpián eltűnt a csapat szállásáról, disszidált, ezt követően itthon imádott sztárból egycsapásra a rendszer egyik főellenségévé vált, sokan próbálták besározni. Egy ilyen kísérlet volt a kamu Varga-levél is, melynek most egy másolatát próbálják eredetiként eladni a sajtó hathatós támogatásával.

De persze az is lehet, hogy Varga első dolga az volt a disszidálást követően, hogy keressen egy magyar ékezetes írógépet, hogy trágár verset írjon Albert Flóriánhoz.