Karácsony: "Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk"

Karácsony: "Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk"

A főpolgármester szerint az Orbán-kormány kétkulacsos politikája "nem csak hitványság, de lúzerség is".

Nem csak hitványság, de lúzerség is.
Nem csupán rossz oldal, hanem a vesztes oldal is

- így vezette fel Karácsony Gergely csütörtöki Facebook-posztját. A főpolgármester úgy fogalmazott, az olcsó orosz gáz csak egy újabb fideszes mítosz.

Karácsony kifejtette, Bulgária fővárosában, Szófiában a novemberi piaci gázár 350 Ft/m3, míg az Orbán-kormány ezt 1500 Ft/m3-es áron kötötte le a budapesti távfűtés részére. 

Hol van az olcsó orosz gáz? Sehol. Nincs olcsó orosz gáz, hiszen ha lenne, nem kellene brutálisan megemelt rezsiszámlákat fizetni az önkormányzatoknak, a vállalkozásoknak és a magyaroknak. Putyin nagyon drágán adja a gázt hazánknak, a megemelt rezsiszámláink pedig végső soron az ő háborúját gazdagítják.

Érvelése szerint megemelt villanyszámlát sem azért kell fizetni, mert Paks hirtelen elkezdett volna drágábban termelni. 

Egyszerűen azt a horribilis lyukat, amit ütöttek a magyar gazdaságon az elfuserált orosz függőséggel és a drága orosz gázzal, úgy tömik be, ahogy csak tudják. Zágráb rögzített áron kapja az áramot a horvát államtól, körülbelül 30 Ft/kWh áron. Nekünk ugyanezért 462 Ft-ot kell fizetni, miközben Paks nagyjából 12 Ft/kWh áron termeli az áramot.

- fűzte hozzá a főpolgármester, kijelentve:

"Magyarország ismét a semmiért állt a történelem rossz oldalára."

Szembemegyünk Európával, szembemegyünk a szövetségeseinkkel és ismét, mint sajnos már oly sokszor, a vesztes oldalra állunk. Azért a vállalhatatlan hintapolitikáért, amit a kormány művel, semmit se kapunk.
A szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása nemzeti érdek. A döntés és a felelősség a kormány kezében van. De a következményeket mégis közösen kell viselnünk

- fejtegette Karácsony Gergely.