Mennyibe kerül a KRÉTA? Kásler mindenre válaszolt, csak erre nem

Mennyibe kerül a KRÉTA? Kásler mindenre válaszolt, csak erre nem

A napokban megjelent hírek alapján a koronavírus-járvány második hullámára készülve a kormány a KRÉTA rendszer fejlesztésére készül.Mivel ezzel kapcsolatban sok az ellentmondásos információ a sajtóban, Csányi Tamás jobbikos politikus az emberi erőforrások miniszteréhez, Kásler Miklóshoz fordult, hogy megtudja

  • Eddig az adófizetőknek mennyibe került a Kréta rendszer átalakítása, szoftveres bővítése?
  • Milyen módon kívánják a rendszert alkalmassá tenni a tantermen kívüli digitális oktatás lebonyolítására?
  • Mennyibe kerül mindez, és milyen forrásból valósítható meg? Mikorra lesz kész a digitális oktatásra alkalmas KRÉTA?

Válaszában a miniszter kitér rá, hogy a KRÉTA rendszer kibővítése és átparaméterezése a koronavírus járvány első hulláma kapcsán használt funkciók esetében többletforrást nem igényelt. Az alábbi pontos adatokból kiderül, hogy március és június közepe között mire is használták pontosan a rendszert.

Kásler arra még kitér a válaszában, hogy a Digitális Kollaborációs Modul terét fejlesztik, illetve ennek kiemelt funkciói mit takarnak és milyen újításokat tartalmaznak majd, ennek költségeit viszont nem árulja el. Helyette a jól bevált Kormány rendeletre hivatkozik, majd a kozbeszerzes.hu oldalra irányítja Csányit.

A KRÉTA DTK modul funkcionalitásának egy része 2020. október 1-től lesz elérhető, a teljes fejlesztés pedig a miniszter elmondása szerint 2020 végéig fejeződik be.