Menesztették a siófoki rendőrkapitányt: a büntetőeljárások állnak a háttérben?

A legtovább Lengyel Róbert jelenlegi polgármester bírta, ő öt és fél év után kérte a leszerelését.

Menesztették a siófoki rendőrkapitányt; pénteki hatállyal a Somogy megyei főkapitány felmentette beosztásából Kasznár Gyula alezredest, aki két éve érkezett a siófoki rendőrség élére – tudta meg az Alfahír.

Elődjét, Király Richárdot is nagyhirtelen, váratlanul távolította el Piros Attila dandártábornok, aki ma már Csongrád megye főkapitánya. Egyelőre többet nem tudni Kasznár Gyula távozásáról, az Alfahír úgy értesült, hogy nem volt ideális az együttműködés Piros Attila utódjával, Molnár Gábor ezredessel, a megyei főkapitánnyal.

Érdekes azonban, hogy Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő az elmúlt két évben több alkalommal is tett fel kérdést a belügyminiszternek a siófoki rendőrkapitányság ügyeivel kapcsolatban, ám ezek gyakorlatilag megválaszolatlanok maradtak.

„Mi folyik a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon?” – ezt firtatta a jobbikos honatya egy kérdésében, melyben konkrétan firtatta azt is: mi az oka a különböző, a Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, illetve a Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrök tevékenységével összefüggésben indított büntetőeljárásoknak.

A Pintér Sándorhoz címzett egyik képviselői kérdésben volt olvasható az is, hogy „az elmúlt egy évben a Somogy megyei Katonai Ügyészség több, mint félszáz bűncselekmény ügyében nyomozott (talán jelenleg is nyomoz), melyek között található bűnpártolás, hivatali visszaélés, stb. E bűncselekmények elkövetési helye a Siófoki Rendőrkapitányság. Ennek ki vajon a személyi felelőse?”

Pedig a kapitányság statisztikai mutatói egyre jobbak – jegyezte meg az Alfahírnek egy korábbi siófoki rendőri vezető Kasznár Gyula menesztésének hírére, hozzátéve: őszintén reméli, nem éppen azért kellett távoznia, mert ezek az eredmények nem valósak.

Kapitányok jöttek, kapitányok mentek az elmúlt két évtizedben Siófokon, a legtovább Lengyel Róbert jelenlegi polgármester bírta, ő öt és fél év után kérte a leszerelését.