Orbán Viktor: a katonákat is bevonjuk a kijárási tilalom ellenőrzésére

Orbán Viktor: a katonákat is bevonjuk a kijárási tilalom ellenőrzésére

A katonákat is bevonják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalára feltett videóban.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel arról, hogy a hadsereget bevonják a kijárási tilalom és a közrend fenntartásába, illetve ott, ahol lehetséges, az egészségügyre nehezedő teher viselésébe.

"Tehát a katonáink most nem háborúban fogják védeni a hazát, hanem besegítenek a rendőrségnek, besegítenek a központi közigazgatásnak, és besegítenek az egészségügyi ellátásnak is ott, ahol erre egyébként a belügyminiszter és az egészségügyi miniszter szerint szükség van"

- emelte ki Orbán Viktor. Hozzátéve: ennek a jogi, személyi és pénzügyi feltételeit sikerült tisztázni az operatív törzs és a kormány ülése között, de a kormányülésen még meghoznak egy-két formális döntést, ezután pedig aláírja az erről szóló rendeleteket.

Így ellenőrizte a rendőrség a kijárási korlátozást éjféltől

Mint ismert, ma éjféltől hatályba lépett az a korlátozás, hogy 20 óra és hajnali 5 óra között, csak indokolt esetben (munka, vészhelyzet, kutyasétáltatás stb.) lehet az utcán tartózkodni. A rendőrség a saját honlapján tette közzé, hogyan telt az első éjszaka ellenőrzése.