Kína már az állami médiába is betette a lábát

Kína már az állami médiába is betette a lábát

Az oroszok a spájzban, a kínaiak meg úgy látszik, a tévében vannak. Nem csak akkumulátorgyárakat kapunk a kommunista Kínától, hanem egy új megállapodás szerint tévéműsorokat is.

Műsorcsere együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Fidesz-média ernyőszervezete, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System – egy az állami média honlapján propagandisztikus cikk.

A megállapodást a hírhamisító Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Zhang Huali, a kínai műsorszolgáltató elnöke írták alá.

A szöveg olyan nyelvezetben íródott, hogy az '50-es években is elmenne, csak Szovjetunióval:

Tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar közmédia, és ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében. (...) Az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását.

Idézhetnénk tovább is – az egész ilyen –, de felesleges. A lényeg, hogy mostantól a pártállami tévén nem csak orosz propagandát nézhetünk, hanem kínait is.

Na jó idézzük még egy kicsit:

„A felek egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek.”

Ember legyen a talpán, akiben ilyeneket olvasva nem ébred fel a Kádár-nosztalgia.

Ilyen időket élünk megint...

(Címlapkép: MTVA/Csöndör Kinga)