Putyin-párti tüntetést hirdet a Kreml magyar nyelvű propagandaoldala

Putyin-párti tüntetést hirdet a Kreml magyar nyelvű propagandaoldala

„Ne hagyjuk, hogy hülyének nézzenek az Oroszellenes álhírekkel, és ne állítsák be kizárólag Oroszországot a rossznak a világ előtt csak mert 1-2 háttér hatalomnak ez az érdeke!” – olvasható az esemény leírásában.

Putyin háborúját támogató tüntetést tartanak április 30-án Budapesten – írja a 444 az oroszhirek.hu Telegram-csatornájára hivatkozva.

A háború melletti tüntetés délután 1-kor indul majd a Hősök teréről és az orosz nagykövetségig mennek majd az összegyűltek.

„Elég volt a hazug médiából! Elég az ukrán és EU, USA hazudozásból! Elég a szankciókból!”

– olvasható az eseményre hívó Facebook-bejegyzésben.

Az eseményt a meghívó szerint egy „Háborúmentes, Hazugságmentes, Tolvajmentes EU-t” nevű Facebook-oldal szervezi, ami azokat a Putyin-párti kamuvideókat posztolja, mint az oroszhirek.hu.

Az oroszhirek.hu-n a 444 cikkének elkészülésekor olyan cikkek voltak aktívak, amelyek szerint Bucsában az ukránok helyezték el a holttesteket és ezt videós bizonyítékkal is alá lehet támasztani – ezt az álhírt egyébként a Lakmusz már leleplezte. Továbbá az oroszhirek.hu volt az az oldal is, amely egy vírusvideóval terjesztette a háború első napjaiban, hogy Zelenszkij elmenekült Kijevből.