Kirakatot vizeltek le, ütöttek a szlovák főrendőrök, kimosdatták őket

Egy szemtanú állítása szerint levizelte a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egyik magas rangú tisztségviselője egy komáromi bolt kirakatát.

A rendőrök kijöttek egy komáromi szórakozóhelyről és egyikük levizelte egy bolt kirakatát. A bolt tulajdonosa szólt nekik, hogy hagyják abba, be van kamerázva a hely, mindenről felvétel készül.

A férfiak erre vulgárisan válaszoltak, azt mondták, azt csinálnak, amit akarnak. Ezt követően az egyikük felmutatta a boltosnak a rendőrigazolványát, majd azzal a lendülettel meg is ütötte őt, amit rendőrtársai tétlenül végignéztek.

A tulajdonos kihívta a városi rendőrséget, akik igazoltatták a támadókat. Egyikük szolgálati igazolvánnyal igazolta magát, ám mikor kérték tőle a személyi igazolványát, azt mondta, azt csak az állami rendőrségnek mutatja meg. Őket is a helyszínre hívták.

A kormáromi rendőrök szerint a fekete Audival érkező társaság tagjai a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség magas beosztású rendőrei voltak, az ügyet a belügyi tárca is kivizsgálta.

A klub tulajdonosa átadta az esetről készített videófelvételeket a rendőrségnek, ám azokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Ami tény: a videofelvételek kiértékelését követően a rendőrség vizsgálatot végző tisztje megállapította, hogy a rendőrök nem vettek részt a támadásban, egy civil személy volt a támadó.

Ennek ellentmond a boltos vallomása, aki szerint a férfi egyértelműen a rendőrigazolványát mutatta meg az ütés előtt.

A vizelő rendőr ellen nem indul büntető eljárás, csak fegyelmi vétség miatt járnak el vele szemben.