Tízmilliókkal támogatja a deákvári posta működését a váci önkormányzat

Tízmilliókkal támogatja a deákvári posta működését a váci önkormányzat

Az újranyitáshoz szükséges határozatot 11 képviselő támogatta, a fideszes Pető Csilla nem szavazta meg.

Szerda reggel rendkívüli testületi ülésen a váci önkormányzat úgy döntött, költségvetéséből biztosítják a deákvári kisposta működéséhez szükséges évi 42 millió forintot.

A Vác.hu tudósítása szerint

az újranyitáshoz szükséges határozatot 11 képviselő támogatta, a fideszes Pető Csilla nem szavazta meg, Csereklye Károly és Manninger Péter nem volt jelen, illetve Pető Tibor a szavazáson már nem vett részt.

Az előzményekről annyit: az eredetileg rezsicsökkentési indokkal (november 12-től) bezárt posta helyiség januári újra nyitásához az állami tulajdonban lévő és állami feladatot ellátó Magyar Posta Zrt. a számításai szerint az üzemeltetéshez szükséges költség felét a váci önkormányzattól igényelte. Így nem csak a rezsikiadásnak, hanem a dolgozók bérének és minden más, a működést biztosító költségnek a felét kell a váciak pénzéből állni. Tehát kiderült: szó sincs rezsispórolásról, a kormánydöntéseket végrehajtó cég végleges bezárási céllal hozta meg döntését.

A határozat szerint a váci önkormányzat egy 18 hónapos szerződés szerint - negyedévenkénti átutalással - járul hozzá ahhoz, hogy az állami cég ellássa kötelező feladatát, úgy, hogy a bevételekből a város nem részesül.

Ugyanakkor a képviselő-testület határozatban fejezte ki tiltakozását minden olyan, a Fidesz-KDNP kormány által hozott intézkedés/döntés ellen, amely a magyar emberek terheit tovább növeli, valamint a befizetett közterhek dacára az állami feladatokat - vagy azok finanszírozását - a települési önkormányzatokra hárítja. Az Összefogás frakció képviselőin kívül ezt egy kormánypárti képviselő is támogatta.

Az Alfahír számoltbe a váci önkormányzat által szrevezett november 11-én tartott demosntrációról. A város vezetője, önkormányzati képviselői és helybeliek közösen tiltakoztak a helyi posta bezárása ellen. Ezenkívül feladták levélben petíciójukat a Magyar Posta igazgatójának a bezárásra ítélt 3-as számú postahivatalban. Az eseményen többek között Matkovich Ilona, Vác pártfüggetlen polgármestere is beszédet mondott.

Évi 42 milliót kellene fizetnie a váci önkormányzatnak, hogy újra kinyithasson a deákvári kisposta

Mint arról beszámoltunk, a posták (átmeneti?) bezárási hulláma Vácot is érinti, ezért november 11-én, délelőtt 10 órakor a város vezetője, önkormányzati képviselői és helybeliek közösen demonstrációt tartottak, hogy tiltakozásukat fejezzék ki az egyik helyi posta bezárása ellen. Ezenkívül feladták levélben petíciójukat a Magyar Posta igazgatójának a bezárásra ítélt 3-as számú postahivatalban.