1,4 milliárdos kollégiumot építenek a kisvárdai kézi- és fociakadémiának

A nyertes cégnek már van rutinja...

A kisvárdai képvelőtestületből a fejlesztési miniszteri székig röppent Seszták Miklós még május közepén jelentette be, hogy kézilabda- és fociakadémia is indul Kisvárdán Kárpát-medencei Kézilabda Akadémia néven.

NB1-es csapata még nem lesz Seszták miniszter városának, vízi filmstúdiója viszont igen

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának azonban nincs ideje szomorkodni: tavaly év végén összesen 6,8 milliárdot kaptak fejlesztésekre, most pedig kiderült, hogy a városban 2018. április 20-ig elkészülhet egy vízi filmstúdió.Az mfor.hu a közbeszerzési dokumentumok között bukkant rá arra az ajánlati felhívásra, melyben kivitelezőt keresnek a stúdiócsarnok felépítéséhez.

Bár az első osztályok már 2017 szeptemberében elindultak, az intézmény kollégiumának még se híre, se hamva, így a diákokat más intézményekben voltak kénytelenek elszállásolni.

Az akadémiának 420 napot kell várnia, mire elkészül a létesítmény.

A Nemzeti Sportközpontok átal kiírt nyílt közbeszerzési eljárásban november 24-én a Nyírépszer Hungária Kft. húzta be magának a projektet. Bár a szerződésre vonatkozó konkrétumokat még nem töltötték föl a közbeszerzési hatóság oldalára, de az borítékolható, hogy a cég örülhet az újabb projektnek:

a Nyírépszer összesen nettó 1,39 milliárd forintért vállalta a kivitelezést és a tervezést.

Ráadásul a cégnek nem ez az egyetlen kisvárdai beruházása: a Kisvárdai Atlétikai Centrum fejlesztése keretén belül ők bővítették a Bessenyei György Gimnázium tornatermét, és egy másik céggel közösen övék lett a Kisvárdai Sportszálló és Apartmanház 1,4 milliárdos projektjét is.

Szeptember óta közel 157 milliárd forintnyi sportfejlesztés került képbe

A Közbeszerzési Értesítőben szeptember 6. és október 30. között az alábbi, a Nemzeti Sportközpontokhoz köthető beruházások közbeszerzései szerepeltek: *Ebben nem szerepel a Nemzeti Korcsolyázó Központra előirányozott 40 millió forint, a Bozsik Stadionra szánt összeg, valamint a listára a 200 millió forint alatti tornaterem-építések sem kerültek föl.