Kizárta Gyurcsány a buzizó DK-st

Mint arról beszámoltunk, Sütő László, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció pécsi képviselője, a Baranya Megyei Közgyűlés tagja bizony erősen kiakadt, pestiesen szólva bizony kiadósat buzizott az úgynevezett Pride kapcsán. Az Együttben politizáló Berkecz Balázs Facebook-bejegyzéséhez Sütő olyasmiket merészelt írni, hogy

„utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell”, hogy nem érdekli, ha valaki „a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye”, továbbá hogy toleranciája „odáig terjed, hogy betegségnek tartom”.

Ilyen mondatok és gondolatok márpedig megengedhetetlenek egy szélsőségesen liberális, ateista pártocskában, még ha egy orvostól származnak is azok.

Így tehát nincs más hátra, mint hogy készítsünk magunknak egy jó hűsítő fröccsöt, és olvassuk Gyurcsányék közleményét az „elfogadhatatlan kijelentésekről”. Merthogy bizony újabb embert veszített a tízfős gittegylet.

„Gyurcsány Ferenc kezdeményezte Sütő László azonnali kizárását a Demokratikus Koalícióból. A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel. A Demokratikus Koalíció elnökségének álláspontja világos: nem tűri és soha nem fogja tűrni hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártunkban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt. Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon.”