Kocsordon is kezdődhet a szebb jövő

Tarolt a jobbikos Földi István.

A mátészalkai járásban található, háromezer lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület január végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két jelölt függetlenként indult, egy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben.

A jobbikos jelölt a szavazatok 39,1%-át megszerezve, magabiztosan nyerte a választást.

Földi 9%.ot vert rá a második helyen végzett független jelöltre,

Pintér Zsigmondra akit egyébként a helyiek szerint a hátterből a Fidesz támogatott. A voksolás igen magas, 58%-os részvétel mellett zajlott.

A község élére 2014 októberében a fideszes Barkaszi Sándort választották. Idén év elejént azonban a hét tagú képviselő-testületből öten is az önfeloszlatás, és új választások kiírása mellett döntöttek.

A Jobbik vasárnap esti közleményében úgy fogalmaz:

"A kocsordiak frappáns választ adtak azoknak az elemző intézeteknek, akik az utóbbi időkben vágyaiktól vezérelve a Jobbik néppárti politikájának sikertelenségét, népszerűségvesztést vizionáltak."

 

A 29 éves, történész végzettségű politikus 2014 óta dolgozik a helyi képviselőtestületben. A fiatal jelölt győzelme egyébként nem meglepő. Az Alfahír tudósítója a héten a településen járva valóságos "Jobbik-lázról" számolt be. Földi a községben nem csak a magyarok, de a heyi cigányság jelentős részének rokonszenvét is elnyerte.

(Fotó: Béli Balázs)