Helyzetkihasználás level végtelen: Komló fideszes polgármestere egymaga döntött a költségvetésről

Helyzetkihasználás level végtelen: Komló fideszes polgármestere egymaga döntött a költségvetésről

Mert hát koronavírus van.

A koronavírus miatt bevezetett jogrend nagyon sok új jogosítványt adott a polgármesterek kezébe. Ez indokolt is, hiszen a megváltozott körülmények között is irányítani kell egy adott települést.

Az egyik ilyen, hogy veszélyhelyzet esetén a képviselő-testület jogköreit a polgármester gyakorolhatja.

Finoman szólva is élt - vagy inkább visszaélt - ezzel a lehetőséggel Polics József, Komló fideszes polgármestere, aki a Szabad Pécs értesülései szerint nemes egyszerűséggel lemondta a testületi és bizottsági üléseket, majd közölte az egyébként ellenzéki többségű testülettel, hogy ő 

egymaga elfogadta a város 2020-as költségvetését.

Emellett a helyi média üzemeltetésére és a helyi kommunikációs feladatokról szóló döntést szintén törölte, ezekről majd napokon belül pályázatot írnak ki. Vagyis majd ő ír ki. 

Nem kell hozzá képzett virológusnak vagy járványügyi szakértőnek lenni, hogy a koronavírus és egy kisváros költségvetése között viszonylag kevés a kapcsolódási pont.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a város ura arról is döntött, hogy a képviselők tiszteletdíját sem fizetik ki, magyarul: fizetés nélkül maradtak.

Ezt mondjuk az egyébként kisebbségben lévő fideszes képviselők is biztosan díjazták.

A Szabad Pécs kereste a város fura urát is, ám a polgármester csütörtök estig nem kívánt élni a válaszadás lehetőségével.

Polics egyébként nem lehet ismeretlen olvasóink között. Például ő volt az, aki tavaly ősszel a közmunkásokkal hordatta ki a szórólapjait:

Közmunkásokkal hordatták ki a fideszes szórólapokat Komlón

Szerdán közmunkások terítették a Fidesz szórólapját Komlón - számolt be az RTL Klub Híradója. Az esetről Ferenczy Tamás, az ellenzéki szövetségi politikusa szerzett tudomást és szóba is elegyedett néhány közmunkással, akik azt mondták, azért csinálják, mert hónap végén lejár a szerződésük, de szeretnék, ha az önkormányzat meghosszabbítaná.