A fáradhatatlan Nerbot nem aprózta el, 2300-szor töltötte ki hamis adatokkal a Fidesz konzultációját

A fáradhatatlan Nerbot nem aprózta el, 2300-szor töltötte ki hamis adatokkal a Fidesz konzultációját

Tomanovics Gergely csütörtök este több élő közvetítésben mutatta meg a Youtube-csatornáján, ahogy az általa létrehozott algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz STOP Gyurcsány! STOP Márki-Zay! petícióját. A végén 2300 fölött járt már a kitöltött petíciók száma - írja a 444.hu.

Tomanovics elmondása szerint a Fidesz petíciós oldala

még a nemzeti konzultációénál is trágyább: nem csak a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan - a NERbot célja, hogy erre rávilágítson.

A kormány korábban büntető feljelentést tett a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt. Akkor azt nyilatkozták, hogy "elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adó-visszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét."