A két fertőzöttel együtt élőket is karanténba helyezték, keresik a kontaktokat

A két fertőzöttel együtt élőket is karanténba helyezték, keresik a kontaktokat

A Magyarországon az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás - tájékoztatta az országos tisztifőorvos szerdán az MTI-t.

Müller Cecília közleményében tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban.

A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van. A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei "feltérképezik a szoros kontaktusban lévő" embereket - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

A SOTE gyógyszerész hallgatója az egyik koronavírus-fertőzött

A Semmelweis Egyetem egy külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus fertőzést - közölte a SOTE a honlapján Mint írták, az egyetem rektora intézkedett arról, hogy a 16 fős, negyedéves, angol nyelvű gyógyszerész évfolyam esetében a szükséges időtartamig az egyetem a hallgatóknak, otthonukban internetem elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.

Zajlik a Csehországban diagnosztizált amerikai diáklányok megbetegedésével kapcsolatos járványügyi vizsgálat is. A friss információkról és intézkedésekről az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján adnak tájékoztatást - közölte az országos tisztifőorvos.

Hivatalos: Magyarországot is elérte a koronavírus

Egyszerre két emberben is azonosították a koronavírust Magyarországon - jelentette be Facebookra feltöltött videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint két iráni diáknál mutatták ki a vírust, az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították őket. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök a rendelkezésre állnak.