Kövér visszaengedi az RTL-t az Országházba

Házelnök úr döntése értelmében az Országgyűlés munkájának és az Országház nyilvános eseményeinek közvetítésére az RTL Klub stábja 2015. december 21-től ismét belépési lehetőséget kap az Országház és a Képviselői Irodaház épületébe

– nyilatkozta Szilágyi Zoltán a Mandinernek. A sajtófőnök arról is tájékoztatta a lapot, hogy a házelnöki döntésről már egy hete tájékoztatta Kotroczó Róbertet, az RTL hírigazgatóját.

Kövér azért tiltotta ki az rtl-eseket, mert a miniszterelnöki folyosón, olyan helyen forgatott, ahol nem volt engedélyük. A kitiltást elítélték a parlamenti pártok.

A Fidesz átláthatóságról és sajtószabadságról vallott elveibe tökéletesen illeszkedik az a tegnapi döntés, amelynek értelmében kitiltotta a legnagyobb magyarországi kereskedelmi televízió munkatársait az Országházból

- reagált a Jobbik az RTL Klub stábjával történtekre.

Közleményükben azt írták: a törvényhozói munka átláthatósága, valamint a választópolgárok és a képviselők közötti távolság szűkítése közérdek, ezért kiemelten fontos, hogy az újságírók a lehető legnagyobb szabadság birtokában végezhessék munkájukat Magyarország első számú közintézményében.