Szerdán is milliárdokat kaszáltak a közbeszerzéseken a NER nagyágyúi

Szerdán is milliárdokat kaszáltak a közbeszerzéseken a NER nagyágyúi

Két, több milliárd forintra rúgó közbeszerzésről szóló hirdetmény nyertesei között is felbukkannak a NER jól ismert oligarchái.

A Modern Városok Program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épületének kivitelezési munkáit nyerte el konzorciumban Mészáros Lőrinc gyermekeinek Fejér B.-Á.-L. Zrt.-je és a Tiborcz István baráti körébe tartozó Szeivolt család Épkar Zrt.-je. A fejlesztés során új, 6366 négyzetméteres belgyógyászati épületet kell építeniük, a régi, elavult belgyógyászati épületet el kell bontaniuk, illetve egy összekötő hidat/folyosót is fel kell újítaniuk.

A beruházás összege 8 milliárd 642 millió 981 forint.

A tenderen rajtuk kívül még a miskolci Peka Bau 2000 Kft. indult, az ő ajánlatuk 9,8 milliárd forint volt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A másik nagyberuházás nyertese a Szijjártó Pétert (és más állami, illetve állami cégek vezetőit) luxusjachtján vendégül látó Szíjj László Duna Aszfalt Zrt.-je. Az uniós és hazai költségvetési pénzből felújított balatonfüredi Villa Vitaet is megszerző milliárdos megint EU-s pénzekből gazdagodhat. Cége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai által támogatott beruházások közül a kecskeméti Károly Róbert körút II. ütemének fejlesztéséért számlázhat ki

több mint 2 milliárd 548 millió forintot

az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint.

Kecskemét honlapján fellelhető, a fejlesztési projekteket tartalmazó dokumentum szerint az építkezést

az Európai Unió 1,7 milliárd forinttal támogatja,

e mellé tesz a város további 2,2 milliárdot. (Utóbbi összeg azonban már az érintett ingatlanok kisajátításának költségeit is tartalmazza, mely értelemszerűen nem a Duna Aszfalt munkájának része. – A szerk.)

A hirdetmény szerint Szíjj cége a fenti összegért a Margaréta utca és 5-ös főút közti 1135 méteres szakaszt lesz köteles megvalósítani, mely magába foglalja a tervek aktualizálását, a kétszer egy sávos aszfaltutat az északi oldalán szerviz-, a déli oldalán kerékpárúttal.