Kozma András: Se Pikó, se Fidesz!

Kozma András: Se Pikó, se Fidesz!

A Jobbik-Konzervatívok józsefvárosi polgármesterjelöltje reagált a kétszeresen is megbukott jelölt, Sára Botond budapesti főispán indítására. Szerinte olyan kerületi vezetésre van szükség, amely nem ragaszkodik a múlt hibáihoz, hanem készen áll a fejlődésre és az újításokra.

Az ajánlásgyűjtés időszaka előtt 5 nappal a Fidesz bejelentette a józsefvárosi polgármesterjelöltjét Sára Botond személyében. A budapesti főispán egy kétszeresen is megbukott jelölt, ugyanis először 2019-ben, majd 2022-ben is választást vesztett a baloldallal szemben - írja sajtóközleményében Kozma András, a Jobbik-Konzervatívok józsefvárosi polgármesterjelöltje.

Pikó András regnáló polgármesterként szintén újra a startvonalhoz áll június 9-én. Kozma úgy véli,

Noha Pikó 2019-ben néhány szavazattal ugyan nyert a választásokon, de a legnagyobb vesztesként mégis a kerület és a lakosok kerültek ki.

"Józsefvárosnak változásra van szüksége! – de ez bukott polgármesterekkel nem fog menni. Igen, Pikó Andrást is a bukottak közé sorolom, mivel minden szempontból elbukott az elmúlt 5 éves teljesítménye alapján" - fogalmazott a konzervatív párt polgármesterjelöltje, aki szerint ritkán mondható el, hogy egy ellenzéki vezetésű önkormányzat alulmúlja a Fidesz tevékenységét is.

Kozma hozzátette: Mindazonáltal örömmel fogadtam, hogy Sára Botond egy átfogó programmal állt elő, ami, valljuk be, szinte ritkaságnak számít a Fidesz történelmében. A budapesti főispán programja több szálon is párhuzamban áll a saját programommal, ami megerősített abban, hogy

Józsefváros egyes problémáinak forrása a gyengekezű és bizonytalan liberális városvezetés. A kerületben újra rendet kell tenni, a biztonságot meg kell erősíteni, és a valós, emberi problémákkal kell foglalkozni.

- hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Kozma ugyanakkor leszögezte: A félreértések elkerülése végett továbbra sem kívánok egyeztetni sem a Fidesszel, sem a baloldallal, ugyanis nem elégszem meg azzal, hogy csak ugyanazokat a régi módszereket próbáljuk újra és újra, hanem elkötelezett vagyok az új és friss megközelítések mellett, amelyek valódi eredményeket hoznak az emberek mindennapi életében.

Józsefvárosban olyan vezetésre van szükség, amely nem ragaszkodik a múlt hibáihoz, hanem készen áll a fejlődésre és az újításokra. Ezért kérem a kerület lakosait, hogy csatlakozzanak hozzám az új lendületért, hogy együtt formálhassuk a jövőt Józsefvárosban!

"Se Pikó, se Fidesz! – Tegyük rendbe Józsefvárost!" - zárta sorait a Jobbik-Konzervatívok józsefvárosi polgármesterjelöltje.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)