Drágábbak, mint a fővárosban, mégis keresettek a balatoni lakóparkok

Megmaradt a varázsuk.

A lapnak az Ingatlan.com ke­resőportál vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy meglepő módon a legdrá­gább lakóparki lakásokat nem Budapesten, hanem Siófokon kínálják.

Lakóparkok zömében a sűrűn lakott vidéki nagyvá­rosokban, illetve a fővárosban épülnek, mivel a népesebb településeken van megfelelő nagyságú fizetőképes keres­let ezekre - fejtette ki Balogh László.  Az ilyen laká­sok ugyanis általában drágábbak, mint az egyéb társasházi ingatlanok, ennek ellené­re népszerűek a befektetők körében, mi­vel viszonylag könnyen és magas áron találnak bérlőre. Amíg egy társasházi la­kás általában havi 80-100 ezer forintért vehető ki egy hónapra, addig a felka­pott lakóparkokban ennek akár a dup­láját is elkérhetik egy-egy bérleményért - írta a lap.

Az Otthon-térkép.hu adataiból kiderül, hogy Budapesten az elhelyezkedés szerint akár háromszoros is lehet a különbség az árak között. A "drágasági rang­sort" a Balaton vezeti, élen Siófokkal, ahol egymillió forintos négyzetméterár­ra számíthatnak a vásárlók, de például Csopakon is 757 ezer forint a négyzetméterenkénti ár, Budapest a négyzetméterenként 705 ezer forint árral csupán a harmadik helyen áll.