Lázár János: Miskolc is lehet kormányzati helyszín

Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba.

Egyébként a Jobbik helyi önkormányzati képviselője éppen a napokban azt mondta a Miskolci Naplóról, hogy az tulajdonképpen közpénzből terjesztet Fidesz-propaganda. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Miskolcon és környékén szombatonként megjelenő hetilapnak adott interjújában emlékeztetett arra, hogy az államreform bizottság készített egy tervet arra, hogyan lehet a magyar városokat bevonni a központi kormányzati munkába. Mint nyilatkozta: egészen biztos, hogy a város logisztikai, gazdasági szempontból alkalmas arra, hogy kiemelt állami intézménynek adjon otthont. Lázár állami intézmény alatt nem a roma kulturális központnak tartott Világsátort értette, amelynek tervét a hatalmas közfelháborodás után visszavonták, hanem egy minisztériumot vagy annak részét.

"Miskolc nagyon nehéz helyzetből állt fel, ami elismerést érdemel. Az, hogy a leszakadás helyett ma már arról beszélhetünk, hogy a város kormányzati helyszínné is válhat, jól mutatja, hogyan viszonyul a kormány Miskolchoz..."

- mondta Lázár János.

Korábban megjelent a hír, hogy egyes minisztériumok 2016 márciusáig valamely vidéki nagyvárosba költözhetnének a fővárosból. Az első híradásban a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetéséről, illetve az agrártárca Debrecenbe településéről volt szó. Később az is kiderült, hogy ez több tízmilliárd forintba kerülne.

Tapolca után Lázár ráébredt: jobban kell támogatni a családokat

Lázár János úgy nyilatkozott, hogy 

„a Fidesznek a tapolcai választásból egyetlen tanulságot kell levonnia: az eddiginél is jobban kell támogatni a családokat az adórendszeren keresztül, a foglalkoztatáspolitikában pedig teljes foglalkoztatottság lehet csak a cél. A miskolci szegénység csökkentésére is csak egy válasz van: több munkát és munkahelyet kell kínálni az embereknek.”  

Tréfás, hogy korábban meg azt mondta, az elhíresült szállóigéjében, hogy „aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete.”