Leesett szappanként bámul a főváros a hármas metróra

Szerdán a Fővárosi Közgyűlésben a többség megakadályozta, hogy a 3-as metró felújításának késedelmi okait feltáró vizsgálóbizottság létrejöjjön. A Jobbik nemrég nyújtotta be a javaslatát a vizsgálóbizottság felállítására, amely többek közt azt is feltárná, hogy kik a felelősek a felújítás szándékos akadályozásáért. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) javaslatára a testület végül 20 igen és 9 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett levette napirendről a javaslatot.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője szerint az már korábban egyértelművé vált, hogy a kormányt nem érdekli Budapest legforgalmasabb tömegközlekedésének a sorsa.

Tarlós István viszont úgy vélekedett, hogy "nem generális metróügy van", hanem van három metró három különböző problémával, amelyek közül kettő nem súlyos, a harmadik pedig nagyon súlyos. A 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban Tarlós István azzal nyugtatott, hogy az engedélyes tervek készen vannak, a szerelvények felújítása folyamatban van.

Horváth Csabának (MSZP) a helyszínen benyújtott, a metrómeghibásodásokat vizsgáló eseti bizottság létrehozására vonatkozó előterjesztése napirendre vételét 10 igen és 20 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett szintén elutasította a testület.

Már megint meghibásodott a 3-as metró!

Ugyanis az M2-es metró megnövekedett menetidővel közlekedik, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között továbbra is sebességkorlátozás van érvényben a korábbi baleset miatt. Építkezés miatt a Kossuth Lajos téren továbbra is megállás nélkül halad át - tájékoztat a társaság.

Szerdai sajtótájékoztatóján Tokody Marcell azt mondta, hab a tortán, hogy a mai napon a 3-as metró ismét leállt, megnehezítve ezzel több tízezer budapesti eljutását munkahelyére. Ezért -tette hozzá- továbbra is választ várnak a kormánytól, hogy „miért lehetetlenítik el a budapestiek életét, miért akadályozzák a tarthatatlan helyzetbe került 3-as metró felújítását?”