Lelepleződött a DK cukikampánya

Keresztény összeesküvés és kufár nővérek a vasárnapi zárva tartás mögött. Isten hozta a DK világában!

A kötelező vasárnapi zárva tartás egy baromság. Az, hogy ezt a KDNP többek közt vallási okokkal is indokolja, még nagyobb gáz. Ám Gyurcsányék ismét megbízhatóan hozzák a formájukat: akkor is gusztustalanok, ha akár még igazuk is lehetne. 
 
A DK azon akadt ki, hogy a terézvárosi plébánián olcsó cipővásárt rendeznek vasárnap. Márpedig, ugye ezen a napon egyetlen bolt sem lehet nyitva. Ebből a két tényből a gyurcsányisták olyan pöpec összeesküvés-elméletet hegesztenek össze, amely Molnár F. Árpádnak, vagy a gyíkember-hívőknek is becsületére válna: 
"Fenti tényekből könnyen úgy tűnhet, hogy azért fogadták el (...) a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényt, hogy az egyházi intézmények által rendezett vásárok monopolhelyzetben találják magukat."
A DK írásbeli kérdéssel készül sarokba szorítani Semjén Zsoltot, hogy megtudja:
"miért lehetnek kivételek az egyházak által rendezett vásárok a vasárnapi boltzár alól, illetve ez csak Isten útjainak kifürkészhetetlensége miatt alakult így vagy motivációt jelentett esetleg a törvény elfogadtatásában is?"
A cipővásárt egyébként igazi hardcore maffiózók, a  Regina Pacis közösség nővérei rendezik. Fletóéknak egy google-keresésnyi idejébe telt volna, hogy utánanézzenek: olyan katolikus szervezetről van szó, amely széles körű karitatív tevékenységet folytat. A katolikus.hu szerint
Elsősorban idős, beteg, otthonukban egyedül élő személyek gondozását végezik. Támaszt nyújtanak nekik, meghallgatják őket, segítenek nekik a mindennapi élet kisebb-nagyobb problémáinak megoldásában.
Az eladott cipőkből befolyó, várhatóan hatalmas bevétel is nyilván hasonló célokat szolgál. Mindez persze nem akadályozza meg a DK-t abban, hogy képernyőre vessék az "hónap leggusztustalanabb mondata" címre igen jó eséllyel pályázó gondolatot:
 A plébánia ezen a napon karitatív köntösben nyomul be a frissen keletkezett piaci résbe.
Ha valaki még ettől nem kapott volna ihletet a legközelebbi templom felgyújtására, a biztonság kedvéért a végén még felidézik a templomból kufárokat kiverő Krisztus alakját. Igen, egy jótékonysági vásár kapcsán...
 
Az egész vasárnapi zárva tartás körüli cirkusz legalább egy dologra biztosan jó: lelepleződött, hogy a DK demokratikus, toleráns, ajróper cukikampánya mögött ugyanaz a tahó, bolsi kereszténygyűlölet áll, mint, amit a hazai baloldaltól már megszokhattunk.