Lelepleztük: törvénysértés és összeférhetetlenség a Pest Megyei Kormányhivatalnál

Így működik a Fidesz-kormány háttere: fittyet hányva a törvényekre, milliárdos közbeszerzések fölött őrködve.

Azonban a legrosszabb hír csak most következik: azzal, hogy Bartus Adrienn főosztályvezető szolgálati jogviszonyát nem szüntette meg a Pest Megyei Kormányhivatal, szintén törvénysértést követett el.
 
A Fidesz-kormány folyamatos, 2010 óta tartó rombolásának eredményeként, a hazai környezetvédelem aktuális helyzetét kimondottan jól demonstrálja ez az eset. Már csak azért is, mert a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Főosztálya április 1-jei megalakulása óta két nagy horderejű, szimbolikus ügyben is érintett volt, amelyekben gazdasági érdekeknek rendelte alá a lakosság egészségügyi helyzetét, illetve az egészséges környezethez való jogát, azzal, hogy engedélyezte az azbeszt várpalotai-inotai hulladéklerakóba szállítását, valamint azzal, hogy továbbra sem képes semlegesíteni a több ezer tonna Illatos úti veszélyes hulladékot. (Mindkettő milliárdos üzlet, egyébként).
 
Ennek tudatában még különösebb ez a frigy. Hiszen ebbéli minőségében Bartus Adrienn nem csupán felesége, főnöke, hanem ebből a szempontból is társa Szűcs Péternek, aki a Kármentesítési Osztály vezetője.

Íme, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény összeférhetetlenségről szóló paragrafusai:

84. § Nem létesíthető kormányzati szolgálati jogviszony, ha a kormánytisztviselő ezáltal hozzátartozójával irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülne

(Tehát dr. Bartus Adrienn csak otthon irányíthatja a férjét, a Hivatalban nem. Na, de mi történik, ha mégis fennáll ez a nem kívánt helyzet?)

86. § A kormánytisztviselő köteles haladéktalanul írásban bejelenteni, ha vele szemben törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok merül fel, illetve ha kormányzati szolgálati jogviszonyának fennállása alatt összeférhetetlen helyzetbe kerül. A munkáltatói jogkör gyakorlója köteles haladéktalanul írásban felszólítani a kormánytisztviselőt az összeférhetetlenség megszüntetésére. Amennyiben a kormánytisztviselő az összeférhetetlenséget a felszólítás kézbesítésétől számított harminc napon belül nem szünteti meg, kormányzati szolgálati jogviszonya megszűnik.

dr. Bartus Adrienn főosztályvezető, a IX. kerületi közmeghallgatáson

Nos, információink szerint a fent hivatkozott felszólítás megtörtént (persze, ha nem történt volna meg, az is elég nagy káoszról, illetve rendszertelenségről árulkodna, hiszen április elseje óta csak feltűnt már Tarnai Richárd kormánymegbízottnak, a munkáltatói jogkör gyakorlójának a turbékoló gerlepár), és Bartus Adrienn be is jelentette az összeférhetetlenségét. Sőt, azóta már az a 30 nap is lejárt, amit az összeférhetetlenség megszüntetésére ír elő a törvény.

Ellenben a Szűcs-Bartus házaspár továbbra is a Kormányhivatal tisztviselői, azaz törvénysértő a fennálló jogviszony. Ebben az esetben viszont jogtalanul hoz döntéseket, ezzel pedig megkérdőjeleződik az eddigi tevékenysége is.

Most már csak azt a kérdést kell megválaszolni, hogy ki a csuda védi Bartus Adriennt, hogy Tarnai Richárd kormánymegbízott sem mer vele ujjat húzni, és nem távolítja el a pozíciójából?