Lemondott a Megoldás Mozgalom pártelnöke

Lemondott a Megoldás Mozgalom pártelnöke

A pornómilliárdos Gattyán György nevéhez kötődő párt eddigi vezetője azért érzi úgy, hogy „vállalnia kell a politikai felelősséget”, mert pártja támogatottsága 0,4 százalékra esett vissza a korábbi 1,1 százalékról.

Huszár Viktor egy kedd reggeli facebook-videóban számolt be a döntéséről, miszerint lemondott a MEMO elnöki posztjáról. Lemondását azzal indokoltak, hogy a 2022-es országgyűlési választásokhoz képest visszaeső eredményt értek el, 1,1 százalékról 0,4 százalékra csökkent a támogatottságuk, ami számára elfogadhatatlan.

Mindig is fontosnak tartottam, hogy a politikusok vállalják a felelősséget az eredményeikért. Ezért, hogy önazonos és hiteles maradjak, úgy döntöttem, hogy felajánlom a lemondásomat.

Érdemes elgondolkodni, hogy a NER-es körökben felsőbb kapcsolatokkal rendelkező Gattyán György pártjának elnöke miért fogalmaz így. Konkrétan nem mondja ki, de lépése üzenetértékű lehet az idei választásokon leszerepelt úgynevezett „óbaloldal” számára.

Huszár Viktor hangsúlyozta, hogy elnökként ugyan befejezte munkáját, de mint „memoalapító”, mindörökre memós marad, és továbbra is dolgozni fog a párt programjának megvalósításán. „Nekem memós a szívem” – fogalmazott.

A csalódottság mellett kifejezte köszönetét annak a 80-90 ezer embernek, aki a Megoldás Mozgalomra szavazott.

Süllyed a hajó?

Nemrégiben olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Gattyán György 19,4 milliárd forintos adócsalási ügyében folytatott nyomozást három magas szintű, kormánypárti politikus közbenjárására ejtették a NAV-nál. A Jobbik-Konzervatívok szerint ez az ügy összefüggésben állhat azzal, hogy Gattyán György megalakította a Megoldás Mozgalmat.

(Címlapkép: Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom EP-listavezetője nyilatkozik a közmédiának, mielőtt szavaz az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Bolyai Utcai Óvodában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Bodnár Boglárka)