Leukémiás az Újpest volt focistája

Lázár Bencének egy éve kellett felhagynia a labdarúgással, nem szűnő gerincfájdalmai miatt. Az Újpest korábbi fiatal csatárát a magyar foci egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki, ám pályafutására a rendszeresen jelentkező fájdalmak rányomták a bélyegét.

2012-ben gerincműtétnek is alávetette magát, amit kilenc hónapos rehabilitáció követett, ám a deréktájon érzett fájdalmai továbbra sem csitultak. Végül a hatvan NB I-es meccsen szerzett 15 góllal a háta mögött meghozta a nehéz döntést, befejezte a játékot, ám a focitól továbbra sem szakadt el, a Sport TV szakkommentátorként kezdte el foglalkoztatni – írja a Bors.

Lázár az utóbbi időben egyre több szerepet kapott a csatornánál, éppen ezért szúrt szemet, hogy két hete teljesen eltűnt a képernyőről. Eközben a korábbi csatár az - azóta már privátra állított - Instagram-oldalára kórházi képeket töltött fel magáról, amelyek mellé sokatmondó üzeneteket is posztolt:

"Hihetetlen, hogy az ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy minden fájdalmat vállal, ép ésszel nézi végig önmaga kínzását, hogy élhessen, mert igazán élni akar."

A napilap úgy tudja, hogy a játékosnak nagyon súlyos betegsége van, aminek vélhetően hatása volt a korábbi gerincbántalmaira is. A Nemzeti Sport információi szerint Lázárt leukémiával kezelik a Szent László Kórházban. Néhány hete állapították meg a szomorú diagnózist az orvosok.