Negyedik és hatodik lett 1500 méteren a két Liu fivér

Negyedik és hatodik lett 1500 méteren a két Liu fivér

Liu Shaoang a negyedik, testvére, Liu Shaolin Sándor a hatodik helyen végzett a pekingi téli olimpia férfi 1500 méteres rövidpályás gyorskorcsolyadöntőjében. A harmadik magyar induló, Krueger John-Henry a B döntőt megnyerve a 11. lett. A győztes a dél-koreai Daehon, az ezüstérmes a kanadai Dubois lett, míg a dobogó alsó fokára az orosz Elisztratov állhat fel.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A magyar fiúk az előfutamból könnyedén jutottak fel a középfutamokba, a két Liu pedig innen is elég könnyed korcsolyázással jutott tovább a döntőbe. Krügernek viszont nem volt szerencséje, a középfutamban szabálytalankodtak vele szemben, de sajnos ekkor nem állt döntőt érő helyen, így hiába zárták ki a vele szemben szabálytalankodó ellenfelét, őt sem juttatták tovább a bírák.

A tízfősre duzzadt döntőben is együtt korcsolyázott a magyar testvérpár, és végig az esélyesebbekből álló élmezőnyben versenyeztek, sőt rövid ideig vezették is a futamot. A nagy létszám ellenére meglelő módon nem történt sem ütközés, sem bukás. Az esélyesebbek végül az élre álltak, az ezüstéremről pedig célfotó döntött.

A két magyar, különösen Liu Shaolin Sándor szemmel láthatón kezdi magát túltenni a hétfői pofonon, mikor az 1000 méteren aratott győzelmétől fosztotta meg a zsűri meglehetősen vitatott ítéletekkel.

Az 1500 méter a magyar férfi gyorskorcsolyázók „leggyengébb” száma, ezért bizakodva nézhetünk az 500 méteres sprint, illetve a férfi váltó elé.