Az LMP is ott lesz a Jobbik pénteki tüntetésén

A párt vezetői megerősítették, ők is ott lesznek.

Lapunknak több magasrangú LMP-s politikus is megerősítette, hogy a párt képviselni fogja magát az Állami Számvevőszék nagyösszegű, Jobbikot ért bírságát követő tüntetésen.

A demonstrációt a Jobbik szervezi a Fidesz Lendvay utcai székháza elé péntek délután 17 órára azért, hogy kiálljanak a demokráciáért és a jogállamiságért, miután az ÁSZ egy igencsak kétes ügymenetet követően 660 millió forintos bírságot szabott ki rájuk, ezzel akár ellehetetlenítve választási indulásukat is.

A legnagyobb ellenzéki párt úgy tartja, az egyedülállóan magas bírság Orbán Viktor azon célját szolgálja, hogy eltörölje riválisát, és biztosan megőrizze hatalmát 2018 után is.

Az Alfahír megkeresésére Sallai Róbert Benedek LMP-s országgyűlési képviselő részleteket egyelőre nem tudott elmondani arról, hogy pártjából pontosan kik lesznek majd ott a pénteki rendezvényen, azt viszont megerősítette, hogy

az országos elnökség mindenképpen képviselteti magát a tüntetésen.

A részvételt lapunknak Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja is megerősítette, de részleteket ő sem tudott mondani.

Demeter Márta parlamenti képviselő kérdésünkre úgy fogalmazott, álláspontjuk szerint az

ÁSZ politikai célokra való felhasználása durva támadás a jogállamiság ellen, amit a leghatározottabban elítélnek, akármelyik pártról is legyen szó.

Emlékeztetett, hogy szolidaritásukat közlemény formájában is kifejezték a Jobbik felé, és bár szervezetten nem vesznek részt a pénteki tüntetésen, de az LMP több politikusa és tagja ott lesz.

A Momentum is megy

A Momentum úgy véli, hogy jelenleg a Jobbik mellett való kiállás a jogállamiság és a demokratikus értékek melletti kiállást jelenti, ezért ők is részt fognak venni a tüntetésen.

Lapunk megkeresésére Soproni Tamás alelnök azt mondta, hogy bár vannak bennük még kérdések a Jobbik finanszírozása kapcsán, de ez most nem erről szól, hanem arról, hogy a Fidesz az ÁSZ-t használja fel antidemokratikus eszközei érdekében, ezért ők is ott lesznek a demonstráción.

Adakozással az indulásért

A Jobbik 660 millió forintos büntetését az Állami Számvevőszék máig tisztázatlan módon, de az ellenzéki párt plakátkampánya miatt szabta ki. A volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett testület döntése a Jobbik szerint Orbán Viktor hatalmi harcának tesz eleget, és célja a párt választások előtti tönkretétele.

A Jobbik gyűjtést indított azért, hogy biztosan el tudjon indulni a 2018-as országgyűlési választásokon, az adakozók négy nap alatt 21 millió forintot gyűjtöttek össze.

Ha Neked is égő! - Fáklyás tüntetés

December 15-én, pénteken fáklyás tüntetést tartunk a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. Gyere el, és tiltakozzunk közösen a kiépülő orbáni diktatúra...