Négy nap alatt több mint 21 millió

A Jobbik által indított adománygyűjtés során, mellyel az Állami Számvevőszék által a pártra igazságtalanul kirótt 660 milliós büntetést kívánják fedezni, négy nap alatt 21 millió forintnyi adományt könyvelhettek el - adta közzé hétfő reggel Szabó Gábor pártigazgató.

A közösségi adományozási kampány negyedik napjának végéig már sok ezer magyar ember áldozott arra a saját pénzéből, hogy a Fidesz tervei ellenére a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik mégis el tudjon majd indulni a választáson - áll a közleményben.

Hétfő estig 2715 embertől összesen 21 366 800 forint adomány érkezett a megadott bankszámlánkra.

Az eddigi legkisebb adomány értéke 200 forint, míg az eddigi legnagyobbé 1 000 000 forint volt. Az utalások többsége 1000 és 10000 forint közötti összeg.

Sallai Róbert Benedek: én utalni fogok a Jobbiknak 5000 forintot

Nincs olyan jó érzésű ember, aki el tudná fogadni azt, hogy a Fidesz - felhasználva egy állami szervezetet - szétver egy ellenzéki pártot. Emlékezetes, a korábbi országgyűlési képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt döntött úgy minden jogalap nélkül, hogy a Jobbiknak több mint 660 millió forintos bírságot kell megfizetnie.

A Jobbik háláját fejezi ki mindenkinek, aki eddig támogatásáról biztosította őket, akármekkora összeggel is segítették a pártot, mert minden forint számít ahhoz, hogy "megakadályozzuk Orbán ördögi tervét és megvédjük a magyar demokráciát."

Szabó Gábor tájékoztatott arról is, hogy rengeteg megkeresés érkezett a párthoz, hogy az emberek szeretnének csekkes befizetésekkel is hozzájárulni ahhoz, hogy a kormányváltó erő el tudjon indulni a választáson. "Ezért sok tízezer támogatói csekket gyártattunk le, amelyet eljuttatunk tagjainkon, szimpatizánsainkon keresztül azokhoz, akik ily módon szeretnének becsatlakozni a közösségi adományozási kampányba" - írja.

Mint arról beszámoltunk, az Állami Számvevőszék által a pártra kirótt büntetés kétségessé teszi a Jobbik jövő évi választásokon való indulását. A legerősebb ellenzéki párt prominens személyei az ÁSZ határozat mögött egyértelműen Orbán Viktor mesterkedését látják, aki így biztosítaná be magának a jövő évi parlamenti választásokon való győzelmét.

A diktatórikus eszközök azonban soha nem látott összefogást kovácsoltak a demokratikus ellenzék között, hogy megakadályozzák az egypártrendszer diadalát. Az ügyben a Jobbik pártján szólaltak fel olyan politikusok és közéleti személyek is, akik egyébként nem szimpatizálnak a párt eszméivel.

Felismerték, hogy ez egy olyan közös ügy, amit nem lehet engedni, mert ha valakit ilyen eszközökkel lehetetlenítenek el, akkor nem tudni ki lesz a következő áldozat.

Ujhelyi: Ma a Jobbikot, holnap más pártot próbálnak felszámolni

Ha eddig voltak még bárkinek is kétségei, akkor tegnap a Fidesz által irányított Állami Számvevőszék eloszlathatta őket, és a Nemzeti Együttműködés Rendszere végérvényesen leleplezte önmagát. Orbán Viktorék ugyanis visszatérnének a Kádár-rendszerhez, vagyis maxmimum csak a Fidesz-KDNP-re lehetne majd szavazni, a legerősebb ellenzéki pártot, a Jobbikot pedig egész egyszerűen kivéreztetik, de minden bizonnyal a NER itt még nem fog megállni.

A Jobbik a példátlan határozat elleni tiltakozásul békés demonstrációt hirdetett december 15-ére, péntek 17 órára a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, ahová mindenkit várnak, aki úgy látja gátat kell szabni a jelenlegi kormány diktatúraépítésének és megvédeni a demokráciát.

Ha Neked is égő! - Fáklyás tüntetés

December 15-én, pénteken fáklyás tüntetést tartunk a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. Gyere el, és tiltakozzunk közösen a kiépülő orbáni diktatúra...

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
1
sss
2019. április 25. | 17:07
A Külügyi és Külgazdasági Intézet elemzője interjút adott az Alfahírnek.
1
sss
2019. április 25. | 17:00
Két pártnak nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
1
sss
2019. április 25. | 15:25
Ebben a házasságban az egyik fél hajt és dolgozik, a másik meg közben iszik, és lop.
1
sss
2019. április 25. | 12:15
1
sss
2019. április 25. | 07:00
A Yale Egyetem kutatói levezették, amit a legtöbben már eddig is tudtunk.
sss
2019. április 25. | 17:00
Két pártnak nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
sss
2019. április 25. | 15:25
Ebben a házasságban az egyik fél hajt és dolgozik, a másik meg közben iszik, és lop.
sss
2019. április 25. | 12:15
A magyar külügyminisztérium eddig nem reagált.
sss
2019. április 25. | 07:00
A Yale Egyetem kutatói levezették, amit a legtöbben már eddig is tudtunk.
sss
2019. április 24. | 14:25
A párt az elképesztő nyugdíjas-szegénységre hívta föl a figyelmet.