Lövöldözés volt egy texasi plázában, sok a halott és a sérült

Lövöldözés volt egy texasi plázában, sok a halott és a sérült

Húsz halottja és huszonnégy sérültje van az El Pasó-i fegyveres támadásnak.

Frissítés:

Magyar idő szerint éjszaka az amerikai hatóságok közzétették az áldozatok számát is. A CNN azt írja, az El Pasó-i Cielo Vista bevásárlóközpontban elkövetett támadásnak 20 halálos áldozata van, a sérültek számát pedig Greg Abbott texasi kormányzóra hivatkozva 26-ra teszik.

Az amerikai tévécsatornának három forrás is megerősítette, hogy a korábbi feltételezéseknek megfelelően az elkövetéssel a Dallas külvárosából, Allenből származó, 21 éves Patrick Crusiust gyanúsítják, akit le is tartóztattak.

Patrick Crusius

A nyomozók azt is megállapították, a férfi körülbelül 20 perccel a lövöldözésről szóló első telefonhívás előtt az 8chan online üzenőfalon rasszista nyilatkozatot tett közzé, az FBI belföldi terrorizmus ügyben indított nyomozást.

Korábban írtuk:

A CNN azt írja, Dee Margo El Pasó-i polgármester szerint három személyt tartóztattak le a lövöldözéssel kapcsolatban, míg az El Pasó-i rendőrség szóvivője, Robert Gomez egy letartóztatottról beszélt. A csatorna azt állítja, legalább 22 sérült van, ebből 11-et az El Pasó-i Egyetemi Orvosi Központba, másik 11-et az El Pasó-i Del Sol Orvosi Központba szállítottak. A CBS szerint sérültek közül a legfiatalabb 4 hónapos, kilenc állapota kritikus, de stabil.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, együttműködik a texasi és El Pasó-i hatóságokkal és bűnüldöző szervekkel, valamint a szövetségi kormányzat minden támogatást megad a Greg Abbott kormányzónak.

Korábban írtuk:

Lövések dördültek el a texasi El Paso egyik bevásárlóközpontjában szombaton, a rendőrség szerint több fegyveres tartózkodhat a környéken.

A közösségi médiába időközben felkerült két kép az egyik feltételezett elkövetőről:

Cielo VIsta lövöldözésCielo Vista

A képen a közösségimédia-felhasználók szerint a 21 éves dallasi Patrick Crusius látható, akinek már korábban is volt ügye a rendőrséggel.

Korábban írtuk:

A hatóságok a Twitteren felszólították az amerikai-mexikói határon fekvő város lakosságát, hogy kerüljék el a Cielo Vista bevásárlóközpontot.

A KTSM helyi tévéadó szerint 18 ember meglőttek egy Walmart áruházban. Egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos a sebesülésük.

A CNN amerikai hírcsatorna szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Greg Abbott, Texas kormányzója közleményben ítélte el a támadást, és együttérzéséről biztosította az áldozatok családját. Közölte, Texas és a Közbiztonsági Minisztérium speciális egységeket küldött a helyszínre.

Az alábbi, a helyszínen készült videón úgy tűnik, a támadásnak halálos vagy súlyosan sérült áldozatai is vannak. (Vigyázat, megrázó tartalom!)

!(youtube-video://kvB9TfOP8Pc)

Az események alakulását követő NBC amerikai tévécsatorna élő adása itt követhető:

!(youtube-video://pVlOHFuh-60)