Legalább öten meghaltak egy texasi lövöldözésben

Legalább öten meghaltak egy texasi lövöldözésben

Egy 30 éves férfi meggyilkolt négy embert és megsebesített 21 másikat egy szombaton kitört lövöldözésben a nyugat texasi Midland és Odessa városokban – tájékoztat az MTI helyi hatóságokra hivatkozva.

Ugyanakkor a CNN és a CBS tudósítása egyhangúlag azt állítja,

a halálos áldozatok száma öt.

A támadó, aki ismert volt a rendőrség számára, ellopott egy postai járművet és tüzet nyitott rendőrökre, motorosokra és vásárlókra. Az eset egy autópályán kezdődött, ahol egy rendőr igazoltatni próbálta a férfit, aki azonban rálőtt a hatósági emberre. Menekülni kezdett, és közben meglőtt egy másik embert. Később elhagyta saját autóját és ellopott egy postai járművet, hogy azzal meneküljön tovább. Ámokfutása egy mozinál ért véget, ahol már rendőrök hada várta.

A CBS amerikai tévélánc bemutatott egy videofelvételt, amelyen Odessa városban egy mozinál látni lehetett, hogy egy fehér postai jármű nagy sebességgel nekiütközött egy másik járműnek, majd a rendőrök tüzet nyitottak a sofőrre. A képeken sikoltozó embereket lehetett hallani és látni. A mozi parkolójában végül a rendőrök végeztek az ámokfutóval.

Video footage of the Odessa shooting provided by Facebook user Alex Woods. WARNING: This video may be unsuitable for some viewers. https://bit.ly/34hII80

Video footage of the Odessa shooting provided by Facebook user Alex Woods. WARNING: This video may be unsuitable for some viewers. Details: http://bit.ly/2ZrEgov

Közzétette: WEAR ABC 3 News, Pensacola – 2019. augusztus 31., szombat

A hatóságok korábban azt gyanították, hogy két támadó volt, de később ezt cáfolták. Egyelőre nem lehet tudni pontosan, mi volt a támadó indítéka.

Greg Abbott, Texas kormányzója bejelentette, az áldozatok emlékére félárbocra eresztik a tagállamban a lobogókat.

Abbott közleményt is bocsátott ki, mely szerint feleségével együtt

fájó szívvel állnak ez előtt az értelmetlen és gyáva támadás előtt,

egyben „állhatatos támogatásukról” biztosították az áldozatok családját, valamint Midland és Odessza minden lakosát.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében azt írja, tájékoztatást kért Barr főállamügyésztől a lövöldözés részleteiről.

A New York-i kormányzó lépéseket követel Trumptól

TEGYENEK VALAMIT!

– írja Donald Trump elnöknek címzett Twitter-üzenetében Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, majd így folytatja:

Hány további család veszíti el szeretteit, hány közösség szakad el egymástól? Hány további tragédia fog történni, mielőtt a „vezetők” cselekszenek?
A vérontásnak véget kell vetni most.

Emlékezetes, alig egy hónapja a kevesebb, mint 360 mérföldre (450 kilométerre) fekvő, ugyancsak texasi El Pasóban volt halálos áldozatokat követelő lövöldözés.