Kilenc évet kapott a lúgos támadó

Nem jogerősen.

Csütörtökön 9 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a lúgos támadással vádolt gyerekorvost, B. Krisztiánt, aki még mindig ártatlannak vallja magát. Az ítélethozatallal véget ért a megismételt másodfokú eljárás, az öt éve húzódó bírósági folyamat nem ér véget: harmadfokon folytatódik - írja a bírósági tárgyalásról beszámoló Index.hu.

A csütörtöki ítélethozatallal lezárult a megismételt másodfok a lúgos támadásként elhíresült bűncselekményben. 2013-ban Renner Erikát saját lakása ajtajában egy maszkos alak megtámadta, kábító-altató injekciót adott be neki, majd nemi szervét és annak környékét maró lúggal öntötte le, majd magára hagyta.

A támadás következtében a maró anyag teljesen szétroncsolta Renner Erika nemi szervét, korábban az Indexnek elmondta, hogy az életminősége már sohasem lesz ugyanolyan, mint előtte. Renner Erika több műtéten van már túl, átmenetileg még a vizeletürítési képességét is tönkre tette a sérülés.

Életveszélyt okozó testi sértés, magánlaksértés, okirattal visszaélés és személyi szabadság megsértése bűntettekben találta bűnösnek Ujvári Ákos bírói tanácsa. B. Krisztiánt kilenc évre eltiltották a közügyekről, és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.